torstai 19. toukokuuta 2011

Täällä ollaan, kaik yhes koos!

On tullut kyselyjä että mitä minulle/meille kuuluu joten tässä nyt muutamalla sanalla kuulumisia. Pahoittelen pitkää kirjoitustaukoa niiden puolesta jotka on ollut huolestuneita, ei vaan ole huvittanut kirjoitella mitään.

Raskaus on tässä vaiheessa sanansa mukaisesti jo hieman raskasta ja tukalaa, silti tiedän jo nyt että varmasti minulle tulee ikävä tätä ihanaa, isoa raskausmahaa ja vauvan liikkeitä. Yöt olen saanut kuitenkin aika hyvin nukuttua vaikka kylkeä pitääkin vaihtaa usein kun lonkkia tai reisien ulkosivuja alkaa aika nopeasti särkemään. Käyn nukkumaan noin 23 aikaan, herään pari kertaa yössä pissalle ja aamulla nousen noin 9 aikaan.

Aamuisin sormia särkee aivan valtavasti, ilmeisesti neste joka on kerääntynyt niveliin mutta se kipu onneksi häviää päivän mittaan kun liikuttelee paljon sormia ja juo tarpeeksi nestettä. Muutoin olen säästynyt vielä pahemmilta turvotuksilta. Mutta tuntuu että vähän jokaiseen loppuraskauden "vaivaan" auttaa parhaiten liikkuminen. Lepoa unohtamatta toki.

Neuvolassa on kaikki ollut ihan hyvin, pissa puhdasta, hemoglobiini ja verenpaineet hyvät ja painoa on tullut yhteensä n. 12 kg. Kohdunkorkeus kasvaa aivan keskikäyrän tuntumassa, ehkä piirun verran alapuolella. Perjantaina on viimeinen neuvolalääkäri jossa ilmeisesti tehdään joku sisätutkimus jossa lääkäri tarkistaa että mahtuuko vauva tulemaan lantiosta läpi ja muutenkin kohdunsuun tilanteen?

Sairaalakassit itselle ja Nirpulle on suunnilleen pakattuna. Emme edelleenkään tiedä Nirpun sukupuolta joten mukaan lähtee vaaleansiniset ja -punaiset kotiutumisvaatteet sekä tummanruskea ohut vanuhaalari jossa söpöt karhunkorvat hupussa. :)

14 kommenttia:

 1. aijotko kirjotella vielä vauvan syntymisen jälkeen?:)

  VastaaPoista
 2. amalia, en ole päättänyt asiasta mitään lopullista. Viimeisten tapahtumien valossa luulen että menen sitten salasanan taakse kirjoittelemaan. Mutta ilmoitan kyllä asiasta jos/kun niin tapahtuu. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kuulla, että kaikki on hyvin! :) Tai ainakin niin hyvin kun tuossa vaiheessa voi olla ;) Mulla pahin oli se kun öisin koski lonkkiin niin ettei nukutuksi saanut. Oli tyynyä jalkojen alla ja välissä ja asentoa vaihdoin sen sata kertaa yössä. Mutta totta se on, nyt on ikävä sitä massua :)

  VastaaPoista
 4. mitä oot pakannut itselle mukaan sairaalaan? mun pitäis kans pian alkaa miettiä ja pakata, niin on sitten ainakin varmasti valmiina kun tulee aika lähteä sairaalaan :)

  VastaaPoista
 5. Katja, tyynyviritykset on täälläkin. Yksi tyyny jalkojen välissä, toinen iso selän takana (herään silti jostain syystä monesti selältäni ja terkkari on tästä sanonut että ei saisi nukkua enää yhtään selällään mutta minkäs teet kun unissaan kierähdän selälleni) ja yksi ohut mahaa tukemassa. Ja kyljen vaihtaminen on aina ihan oma operaationsa. :D

  pikku myy, haastattelemalla omia äitikavereitani on mukaan nyt vinkistä pakattuna ainakin hygienietuotteiden lisäksi imetystoppi ja -liivit, liivinsuojuksia, imetysteetä (Weleda) jonka tarkoitus on nostaa maitoa rintoihin, iso juomapullo (moni kommentoi että on kivempi juoda pullosta kuin koko ajan olla täyttämässä pientä lasia), kotiutumisvaatteet ja lähempänä pakkaan sitten kameran, laturit kameralle ja kännykälle ja varmaan jotain lukemista.

  Muistinkohan tuossa nyt kaiken..

  VastaaPoista
 6. Hyvin samankaltaiset ajat menossa täälläkin (blogiuupumusta lukuunottamatta). Pikavertailuna: Mun päivärytmi on vain n. tunnin sua edellä ja turvotusta ei onneksi ole. Yölliset kipuilut ja kyljenkääntämishankaluudet ah niin tuttuja! Painoa mulla tullut yhteenä 9kg ja kohdunpohja keskikäyrällä. Niin lähellä kuljetaan toisiamme! :)

  Mulla on ens viikolla tuo viimeinen neuvolalääkäri. Käyhän kirjoittelemassa tänne tai edes nopeana kommenttina mun blogiin, mitä siellä sulle tehtiin. :) Jotain sisätutkimusta itsekin epäilen, mutta ainakaan täällä meidän kunnassa ei kuulemma tehdä erityistä/varsinaista/tarkempaa synnystystapa-arviota, ellei lääkäri ala epäillä että tulossa olisi normaalia suurempi vauva. Ja meille on terkkari povaillut ihan normikokoista, tuosta vatsan päältä kopeloimalla.

  Mutta IIKS, joko säkin olet pakannut sairaalakassin?? Mä vasta pohdin, mitä sinne pitäisi pakata... Tullaan kuitenkin vain 3pv teitä jäljessä. Pitäisiköhän ottaa tämä asia ensi viikon agendalle..? (Kyllä, äitiyslomalaisellakin on oma agenda meidän perheessä - että se muistaisi edes osan hommista tehdä eikä vain jumittaisi netissä tai kirjojen äärellä! ;D)

  VastaaPoista
 7. Äni, on ollut kyllä hauska huomata miten meillä on sun kanssa mennyt nämä raskaudet aika samalla tavalla. :) Mä laitan kyllä rapsaa sitten mitä huomenna nla-lääkärissä tehtiin.

  Meillä miehen toiveesta vihdoin pakkasin sairaalakassit (on siis aloittanut kyselyt aiheesta jo varmaan ekan perhevalmennuskäynnin jälkeen yli kk sitten..), se ei malttaisi enää milään odottaa että päästään hakemaan Nirppua kotiin. <3

  VastaaPoista
 8. Oi ei enää pitkä aika teillä kunnes pääsette näkemään nirpun <3

  VastaaPoista
 9. pumpulia, ei ole pitkä aika tosiaan. Mies kyllä veikkaa että menee vielä ainakin kuukausi.

  VastaaPoista
 10. Ihana mies sulla, kun noin kovin jo odottaa! <3

  VastaaPoista
 11. Äni, mieshän se meillä on aina ollut se enemmän vauvakuumeinen osapuoli. Tokihan halusin vauvaa itsekin mutta ennen aviomieheni tapaamista en ollut koskaan edes ajatellut omien lasten hankkimista.

  Ja tässä me nyt kohta ollaan, kolmehenkinen perhe. <3

  VastaaPoista
 12. Kiva lukea teidän kuulumisia. :) Hienoa, että oot voinut hyvin. Ei ois teillä enää tosiaan pitkä aika, että pääsette vauvan näkemään. :)

  VastaaPoista
 13. Mörri, toisaalta sitä näkemistä jo kovasti odottaa ja toisaalta taas tuntuu että hui kun se on jo pian! :D

  VastaaPoista
 14. Kiva kun palasit kirjoittelemaan kuulumisia! Ajattelin jo, että teillä on tullut ennenaikainen lähtö synnärille ;)

  Tuossa aiemmin kommentoit, että "viimeisten tapahtumien valossa": ovatko anonyymit kiusaneeet vai mitä on tapahtunut..?

  VastaaPoista