maanantai 23. toukokuuta 2011

Toinen ja viimeinen neuvolalääkärikäynti

Perjantaina kävin neuvolassa, ensin terkkarilla peruskäynti ja sitten lääkärillä. Pissa oli edelleen puhdas ja hemoglobiini oli myöskin niin hyvä että sitä ei kuulemma enää tsekata kun on koko ajan ollut niin korkea. Verenpainekin oli tuttuun tyyliin hyvällä mallilla.

Sormien kovat nivelkivut voivat kuulemma olla liitoskipuja, joillain ne kivut nousee vaan sormiin kun koko kropan nivelet alkaa hormonien vaikutuksesta löystymään. Ja aika hurjat kivut onkin, aiemmin ne vielä meni päivän mittaan ohi mutta nyt sormia särkee melkein koko ajan, kipu kyllä hieman helpottaa kun juo aamulla ensimmäiseksi ison lasin vettä ja vähän jumppaa sormia. Jotkut nivelet on vaan niin jumissa yön jäljiltä että pitää toisella kädellä ihan avittaa että sormia saa koukkuun.

Seuraavaksi menin lääkärin vastaanotolle joka teki sisätutkimuksen. Kohdunkaulaa on kuulemma jäljellä noin 1,5 cm ja lääkärin sanoin "Kyllä tässä vielä viikko pari menee ennen synnytystä." Tunnusteli toisella kädellä sisäkautta Nirpun päätä joka on nyt kiinnittynyt ja toisella kädellä paineli mahan päältä. Lääkäri myös kertoi että mun lantio tuntuu käteen hieman ahtaalta mutta koska Nirpusta arvioidaan normaalikokoista niin mitään tarkempia tutkimuksia tai synnytystapa-arviota ei nyt lähdetä tekemään.

Kohdunkorkeus menee edelleen keskikäyrän välittömässä tuntumassa, ihan pienesti sen alapuolella. Lapsiveden määrä on normaali ja Nirpun liikkeet ja sykkeet hyvät. Eli kaikki hyvin.

Eilen illalla vaan säikäytti kuukautisverimäinen vuoto kalsareissa kun menin vessaan, soitin välittömästi päivystävälle kätilölle joka kyseli yleistä raskauden sujumisesta, tunsinko vauvan liikkeet, onko supistuksia tai kipuja. Koska vauva edelleen liikkui, ei supistellut eikä ollut kipuja niin sain ohjeeksi vaan tarkkailla tilannetta ja jos joku muuttuisi niin sitten uusi soitti ja näytille. Onneksi verta ei ole enää tullut, mutta kyllä tuo säikäytti. Kuuntelin illalla ja taas aamulla Nirpun sydänääniä dopplerilla vaikka olen tuntenut kyllä liikkeitäkin ja kaikki vaikuttaisi olevan ihan hyvin mutta tarkkailu jatkuu..

7 kommenttia:

 1. Voi hitsi, oot jo ihan viime metreillä <3 Kovasti jaksuja ja malttia loppuun asti - pian nirppu tulee maailmaan <3

  VastaaPoista
 2. Nyt tiedän itsekin vähän, mitä odottaa ensi torstain lääkärikäynniltä. :) Todella kurjilta kuulostaa nuo sormien liitoskivut! Toivottavasti eivät enää ainakaan pahenisi. :/ Tsemppiä niiden kanssa pärjäilyyn! Oletpa myös kokenut karmean säikähdyksen. Jospa tuo verinen vuoto oli vain jokin oikku eikä toistuisi enää. Keskity vain positiiviseen: Nirppu on jo lähtötelineissään ja piakkoin teidän sylissä. :)

  VastaaPoista
 3. Oho, sinulla on enää noin vähän aikaa laskettuun aikaan :) oi että, toivottavasti loppuraskaus menee hyvin! Tsemppejä :)

  VastaaPoista
 4. pumpulia & millamaria, ei tätä meinaa oikein uskoa itsekään, vieläkään, että ihan maksimissaan kuukauden päästä (jos laskee mahdollisen ylimenoajan) meillä on vauva! <3

  Äni, nivelkivut on kyllä ikävät mutta kyllä näihinkin tottuu. Terkka vaan kommentoi että eivät välttämättä heti lopu synnytykseen vaan voi jatkua vielä sen jälkeenkin. Mitenhän mä saan pieniä nuttuja puettua jos sormet on näin kömpelöt ja kipeät..

  Ystävä kertoi että hänkin oli vuotanut verta ihan loppuraskaudesta ilman mitään selkeätä syytä vain pari päivää ennen synnytystä, oliskohan toi meilläkin joku merkki. :D

  VastaaPoista
 5. Auts auts auts, kivuliailta kuulostavat nuo liitoskivut!! voisiko kyseessä vuodon kohdalta olla esim. hematooma, joka kuitenkin ymmärtääkseni on vaaraton? Teidän pikkuinen on jo ihan kohta sylissä!!

  Hirmusti tsemppiä loppusuoralle!!

  VastaaPoista
 6. Se vuoto johtui luultavasti sisätutkimuksesta, jos sulla on limakalvot jo herkillä.

  VastaaPoista
 7. Pinkki Pingviini, hematooma mulla oli kohdussa alkuraskaudesta mutta se on matkan varrella kuivunut pois. En tiedä voiko niitä sitten tulla raskauden edetessä lisää? Kun silloin käsitin ultranneelta lääkäriltä että ne hematoomat syntyy siinä vaiheessa kun munasolun kiinnittyminen tapahtuu. Tai jotain..

  Wandabe, voipi olla tuotakin että paikat ärsyyntyi siitä ronkkimisesta, ainakin se sisätutkimus sattui ihan reilusti.

  VastaaPoista