keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Järrrrkyttävä räkätauti!

Mikä lie hyppykuppa tähän loppumetreille sitten vielä iski mutta olen maannut viikon aivan kauheassa räkätaudissa sängynpohjalla! Alkoi parin päivän kurkkukivulla ja pää oli heti aivan tukossa. Seuraavaksi oli pari pelkkää tukkoista päivää kunnes alkoi kauhea yskä. Yskänkohtaus loppuu vasta siihen kun haukon happea ja oksennus meinaa lentää. :(

Olen hoitanut flunssaa panadolilla, huuhtelemalla poskionteloita nenäkannulla, lepäämällä, nauttimalla paljon nesteitä ja vitamiineja, höyryhengittämällä, juomalla lämmintä hunajavettä ja niistämällä aivoni pihalle. Vaan ei auta, kauhea paine päässä ja röörit aivan tukkeessa.

Varasin perjantaiksi ajan poskionteloiden punkteeraukseen, tällä hetkellä kropassani ei ole tosiaankaan niin paljon voimaa että uskoisin selviäväni synnytyksestä. Joten toivottavasti Nirppu vielä pysyttelee kolossaan kunnes äippä saa itsensä terveeksi!

9 kommenttia:

 1. Täällä on vissiin sama tauti. Alkoi myös kurkkukivulla, sen jälkeen pää on ollut täynnä räkää ja tänään on ollut myös limaista yskää. Ei yhtään kivaa ja vetää aikalailla sängynpohjalle. :( Mulla on kuitenkin vissiin panadol, nenäsumute, höyryhengittäminen, lepääminen ja ahkera nestetankkaus auttanut jonkun verran ja taidan olla itse jo paranemaan päin. Paranemisia sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sara ja pikaista paranemista toivon sinullekin. Eilen oli ainakin täällä meilläpäin aivan tuskainen päivä sairastaa kun vielä myöhään illalla oli kämpässä niin sairaan kuuma!

  VastaaPoista
 3. Voi ei, saat kaiken myötätuntoni! On niin tuoreessa muistissa viime viikon karmea räkätauti ettei voi olla kivaa vielä kun on noin loppuvaiheessa raskautta. Suosittelen kyllä lämpimästi Nasonexia, se on sallittu aine ja lähti selvästi kuivattamaan poskionteloita jo vuorokaudessa. SItä varten pitää mennä lääkärille koska kyseessä on reseptilääke.

  Tsemppiä ja paranemista!

  VastaaPoista
 4. Verona, luinkin sun taudista mutta olen ollut hävettävän huono kommentoimaan viime aikoina. Täytyy kysyä perjantaina lääkäriltä jos kirjoittaisi tuota minullekin.

  Olenhan mä jo käynyt tässä raskauden aikana elämäni ekan kerran punkteerauksessa ja vaikka se ei kyllä yhtään sattunut niin ei se mikään mukavakaan kokemus ollut. =/

  VastaaPoista
 5. Voi ei. :( Toivottavasti paranet pian ja ehdit kerätä voimia ennen synnytystä! Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 6. Voimia ja paranemisia hurjan paljon! Toivotaan et kerkeet parantua kunnolla ennen synnytystä.

  VastaaPoista
 7. Mirjam, täällä edelleen!

  VastaaPoista