maanantai 25. lokakuuta 2010

Neuroottinen odottaja täällä hei...

Minulla on aiemmin ollut rinnat todella arat ja kipeät mutta nyt parin päivän ajan kipu on hellittänyt ja rintoja aristaa vaan kun otan illalla liivit pois ja rintojen asento muuttuu. Ensimmäisenä mieleen iskee tietenkin huoli! Miksi näin selkeä oire vähenee yhtä äkkiä? Tein äsken hermostuksissani yhden raskaustestinkin ja mielestäni se testiviiva ei ole enää yhtä tummakaan kuin kontrolliviiva, tosin ei ollut aamupissasta tehty niinkuin neuvotaan. Onko normaalia (että joku hullu testaa näin usein raskautta joka on jo ultralla todettu..) että raskaustestin testiviivan väri vaihtelee vaikka raskaus etenee?

Heh, se siitä rentoutumisesta ja huolettomuudesta! Olenko ihan toivoton?

Varasin ajan neuvolaan, menemme torstaina 4.11. aamusta. Terkkari neuvoi varautumaan 90 minuutin ensikäyntiin ja että pitää jättää pissanäyte joka on ollut rakossa yli 4 tuntia. Kääks! Mulla on muutenkin koko ajan pissahätä, miten voin pidättää noin pitkään. Terkkari nauroi ja neuvoi että kannattaa laittaa herätyskello soimaan viiden aikaan aamusta ja käydä sitten pissalla niin ei tarvitse koko aamua kärvistellä.

Siskoni antoi kullanarvoisen ohjeen, jos ei tule verta niin kaikki on hyvin.

Onhan?

11 kommenttia:

 1. Heippa! Kiva löytää toinen alkuraskauden blogi, tuntuu että niin monilla jo synnytys häämöttää... Mulla ainakin rv 8 tienoilla alkoivat oireet helpottaa, mm. voimakas pahoinvointi oli pitkältä tuntuneen ajan pois. Ensimmäisenähän heti olon helpottumisen jälkeen sitä alkoi stressata, pitääkö huolestua kun ei tarvitse herätä vessaan yöllä, pahoinvointia oli vain hyvin vähän, rinnat eivät aristaneet jne. Raskaustestiä en tehnyt, koska meillä oli alkuraskauden ultra samalla viikolla. Siellä se pieni sydän tykytti niin kovin voimakkaasti, eikä kuulemma aihetta huoleen ollut. :-) Edelleen oireet ovat helpommat kuin ihan alussa, mutta toisinaan palaavat ihan yhtä ikävinä. Oman kokemuksen perusteella sanoisin, ettei kannata vielä maalailla piruja seinälle; sen ei tarvitse merkitä mitään huolestuttavaa. Toivotaan että teidänkin pikkuisella on kaikki hyvin!

  VastaaPoista
 2. Hei poplin! Kiva kun löytyy vertaistukea. :) Ja kiitos rohkaisevasta kommentistasi. Huono olo mulla on kyllä edelleen ja varsinkin aamulla ennen kuin saa syötyä mitään. En ole kuitenkaan edelleenkään oksentanut kertaakaan.

  Olen varmaan vähän säälittävä mutta kysyisin vielä kun nyt on menossa viikko 7+1 niin sanotaanko raskauden olevan silloin 8. viikolla? *punastushymiö*

  VastaaPoista
 3. Hei! Löysinpäs ihanan blogin! :) Meilläkin olisi kovasti kakkonen toiveissa :)

  Ensin Oikein miljoonasti Onnea odotukseen! Ihanaa :) Sinulla on tuskin syytä huoleen, minäkin huolestuin oireideni vähenemistä ja massun pienenemistä yhteen vaiheeseen alkuraskauden aikana, mutta se on aivan normaalia. Myöskin se että testin viiva ei ole niin vahva on normaalia. Joskus luin jostain, että se raskaushormoni tai jokin mikä näkyy testeissä vähenee raskauden edettyä. Siksi jotkut eivät saa koko raskauden aikana plussaa testiin, jos eivät testanneet tarpeeksi ajoissa. Kaikki on todennäköisesti ihan hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Ainiin ja se piti sanoa, että on kiva kun juttelet lukijoidesi kanssa. Monologi näissä kommenttilootissa on aika tylsää :( :)

  VastaaPoista
 5. Hei Katja ja kiitos lohduttavasta kommentista. Yritin googlettaa tietoa tuosta että voiko raskaushormoni vähentyä raskauden edetessä niin että testi alkaa näyttää haaleammalta mutta en oikein keksinyt mitään hyviä hakuyhdistelmiä kun ei tullut tuloksia. Tai sitten kukaan muu ei ole koskaan keksinyt pohtia moista..

  Ja mitä tulee kommentteihin niin ne on tämän lyhyen blogihistoriani suola kyllä ja siksi tykkään vastata ihmisille. On ihanaa saada vertaistukea ja tsemppiä blogin kautta, varsinkin tämmöisessä aiheessa joka on itselle niin uusi ja ihmeellinen. :)

  VastaaPoista
 6. Heh, itse huomasin juuri tänään, että rintojen arkuus on vähentynyt! :D Ei tosiaan enää arista koko ajan, vaan vain liivit pois ottaessa ja jos oikein heiluttaa. Eli uskoisin, että normaalia on. Niin aion ainakin itselleni uskotella! ;) Ja ehdottoman totta nuo siskosi sanat, pitääpä itsekin painaa ne mieleen. :)

  Onkohan tuo muuten standardihomma, tuo virtsanäyte ensimmäisellä neuvolakäynnillä? Mulle ei mitään siitä mainittu, ja ensi maanantaina on eka neuvola. Se on kyllä jo klo 8 aamulla, eli pitäisi herätä aamuyöstä neljältä vessaan... Taidanpa tehdä niin varmuuden vuoksi (mikäli suinkin muistan) ettei tarvitsisi ainakaan sen takia uusia neuvolakäyntiä "turhaan".

  VastaaPoista
 7. Kiva juttu Äni kun mennään niin samoissa sun kanssa näissä odotuksissamme että voi näin melkein reaaliajassa verrata ja vaihtaa kokemuksia ja tuntemuksia. :)

  Meidän neuvolassa (pk-seudulla) on kuulemma ainakin käytäntö että ekalla kerralla jätetään tuo virtsanäyte josta näkee onko mitään tulehduksia yms. Jatkossakin kuulemma annetaan näyte neuvolakäynnin yhteydessä mutta sitten riittää että saa jotain tiristettyä kuppiin. Näin sanoi ihanan lempeä-ääninen terkkari itse. :D

  VastaaPoista
 8. Ihana blogi ja hei, oikein paljon onnea odotukseen :)

  Raskausoireiden vaihtelu on ihan normaalia, joskus rinnat aristaa enemmän kuin toisinaan - yleensä tuntuu siltä, että jos joku oire helpottaa, toinen tulee pian esille vahvempana. Mutta se on ihan normaalia, että esikoista odotellessa sitä tutkii kaikki oireet tuikitarkkaan - kaikki aistit toimii niin terävänä, eikä olekin hassua? :)

  Ja tosiaan kun olet viikolla 7+1, olet menossa 8. viikolla. Tuli tuosta mieleen että hei, tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan :)

  Ja tohon vuotohommeliinkin mulla on sananen sanottavana; luin esikoisen odotusaikana jostain että joka kolmannella naisella on veristä vuotoa ensimmäisen kolmanneksen aikana. Joillain saattaa tulla ns. "kuukautisten aikaan" ja toisilla limakalvot muuttuu niin paljon (verevämmiksi), että esim. sänkypuuhien jälkeen voi vähän tuhrutella ja osalla ei siihen ole edes mitään "kunnon" syytä. Eli pieni tuhrutteluvuoto ei ole vaarallista eikä automatic tarkoita mitään pahaa. Minulla on takana 2 raskautta ja kummassakin tuli vuotoa ekalla kolmanneksella ja tuolla ne "tuhrutelleet haamuplussat" nyt katselee yhdessä lastenohjelmia :) Varoitan kaikkia tuttuja odottajia tuosta, koska ainakin mulla oli esikoisen aikaan vuoto sai sellaisen slaagin aikaan, päätin, että tästä on varoitettava muitakin :)

  Toivottavasti en kirjoitellut liian "tantasti", halusin vain rohkaista sua :)

  Minulla on oma ystävä raskaana, samoilla viikoilla menee sun kanssa, jännä kun saa seurata miten teidän raskaudet edistyy :)

  Hyvää vointia ja mukavaa kahdeksatta raskausviikkoa ♥

  VastaaPoista
 9. Kiitos Sari sinullekin kannustavasta viestistä. :)

  Olen nyt vaan saanut itseni lietsottua johonkin ikävään moodiin etten meinaa millään päästä tästä pelosta että kaikki ei olekaan hyvin. Eilen illalla vielä minulla oli huonovointisuutta mutta nyt ei ole kyllä enää mitään oireita. Löysin googlella keskusteluja että monilla odottajilla on juuri näillä viikoilla oireet kadonnut tai vähentynyt palatakseen myöhemmin takaisin (liittyy kuulemma siihen että alkuun hormoonien määrän kasvu on niin kiihkeätä ja sitten kroppa vähitellen tottuu raskauteen) mutta oli siellä niitäkin viestejä joita en olisi niin välittänyt lukea. =/

  VastaaPoista
 10. On tosiaan kiva verrata samoilla viikoilla menevän kanssa tuntemuksia. :) Itsekin asun pk-seudulla, mutta täällä ei tosiaan sanottu puhelimessa mitään tuollaisia ohjeita. Pitää kyllä nyt ihan kirjoittaa itselleen ylös, varmuuden vuoksi.

  Paljon lämpimiä halauksia pelkojen kanssa kamppailuun! Uskon kyllä että kaikki on teilläkin hyvin. Ja ihana tuo mieheltäsi saama kukkakimppu! <3

  VastaaPoista
 11. Äni, voihan sen asian varmaan tarkistaa neuvolasta että joutuuko antamaan pissanäytteen. Jostain luin kun tänään surffailin että toisissa neuvoloisa näyte jätetään vasta ekan labrakäynnin yhteydessä, en kyllä tiedä mikä se labrakäynti on?

  Kaikki kun on niin uutta ja ihmeellistä! :D

  VastaaPoista