maanantai 4. huhtikuuta 2011

Inventaario vauvanvaatteisiin

Pari viikkoa sitten kun saapui ihanainen äitiyspakkaus niin viikonloppuna intouduin hieman inventoimaan vauvanvaatteita. On tainnut kuitenkin lähteä vähän lapasesta nuo vaatehankinnat kun katselin sitä tavaramäärää..

Laitoin lipaston laatikoihin valmiiksi 50-60 senttiset vauvanvaatteet ja niistä tuli kolme laatikollista. Heh.. Vaikka laatikot on kyllä onneksi aika pieniä. Ihan tosi! Seuraavat koot 62-68 odottaa sitten viikattuna pääsyä lipastoon. 70-80 kokoiset vaatteet on vielä suloisessa sekamelskassa äitiyspakkauksessa.

New born -kokoisia kestovaippoja on nyt noin 17 kappaletta, hieman erilaisia jotta voidaan kokeilla mikä malli sopisi parhaiten meille. Sen lisäksi olen saanut siskoltani eli Nirpun tulevalta kummitädiltä 4 pakettia kertakäyttövaippoja jotka on jäänyt heidän lapsiltaan yli. Niillä me varmaan aluksi mennään ja sitten hetken päästä aletaan harjoittelemaan kestoilua.

Harsoja laskin meiltä löytyvän nyt 11 kpl, riittääköhän se vai pitäisikö hankkia vielä lisää? Toiveissa tietenkin olisi ettei pesukonetta joutuisi joka päivä pyörittämään mutta onkohan vähän turha haave sekin?

Se mikä meiltä (ehdottomasti?) vielä puuttuu on itkuhälytin. Asumme kaksikerroksisessa talossa ja olen kuullut konkari-äideiltä vinkkiä että itkuhälytin olisi hyvä hankinta. Se on kaiketi hyvä hankinta myös jos nukuttaa lasta pihalla.

5 kommenttia:

 1. Meillä on kerrostalo kolmio jossa on parveke. Jos poika nukkuu parvekkeella on minulla itkuhälytin, koska jos menen makkariin en kuule parvekkeelta itkua. Tän talven pakkasilla kun ei oo viitsinyt oveakaan pitää raolla.

  http://pikkuvauhkonen.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Itkuhälytintä ei olla meidän perheessä tarvittu, kun lapsonen on nukkunut sisällä, mutta hyvä hankinta se ihan varmasti on :) Varsinkin kun on kaksi kerrosta kotona. Itse en henno itkettää lasta, joten olisin siinä tapauksessa ostanut itsekin :)

  Kyllä niitä pieniäkin vaatteita saa olla, puklut ym kiva kyllä verottaa vaatetusta kummasti ;) Meidän sälli oli ihan mahoton puklukone, joten pesukone kyllä pyöri aika tiuhaan tahtiin! :D Hyvältä määrältä kuulostaa nuo harsot, niitä ehtii sit ostaa lisää jos näyttää et tartteekin :) En ole varma oletko jo kirjoitellut näistäkin, mutta minulle tuli täytenä yllätyksenä kuinka HIRVEÄSTI mulla tuli maitoa!! Se oli oikeasti jo kaukana kivasta, oli pakko kuljeskella maidonkerääjät liiveissä ihan kokoajan n. 4 kuukautta! Ajattelin vain vinkata, että nekin saattaisi olla ihan kiva jos löytyisivät jo kaapista, jos tarvetta tuleekin. Oli meinaan kivaa lähettää mies maidonkerääjiä ostamaan, kun mihinkään ei ilman niitä itse päässy! ;D

  VastaaPoista
 3. Harsoja meni ainakin meillä alussa ihan tajuttomasti! Tietysti riippuu, mihin niitä käyttää, mutta meillä on pidetty aina hoitopöydälläkin kosteuttapitävän alustan päällä harsoa... Joten niitä meni etenkin alkuun päivittäin pesuun useampi kappale. Meillä on noita varmaan jotain 25 kpl. Nyt kolme kuukautta myöhemmin, suurin osa seisoo tuossa käyttämättömänä. :D Mutta ainahan noita saa myytyä eteenpäin, harsot ovat siitä kovaa valuuttaa. :)

  VastaaPoista
 4. Harsoja EI VOI olla koskaan liikaa! ;)

  Itse en itkuhälytintä ole kaivannut.. Toisaalta kesävauvan kanssa voi tietty olla ihan käteväkin, jos ulkona nukuttaa usein. Itse varmaan ostaisin käytettynä edullisesti, niin ei ainakaan kovin paljoa harmittaisi, jos sitten ei tulisikaan käytettyä paljoa.. :)

  VastaaPoista
 5. Harsoja siis tarvittaessa hankitaan lisää ja Katjan vinkki maidonkerääjästä meni heti hankintalistalle.

  Tuota itkuhälytintä pitää vielä miettiä. Käytettynä sen varmaan ostaisin kuitenkin, katsoin että valinnanvaraa löytyy kyllä. :)

  VastaaPoista