tiistai 5. huhtikuuta 2011

Neuvolakuulumisia

Neuvolan terveydenhoitaja oli aamulla sitä mieltä että sairasloma olisi nyt varmaan jo paikallaan kun edelleen supistelee jos liikun vähänkään enemmän ja kohdunkorkeutta mitatessaan sanoi että kohdun yläreunassa tuntuu ihan tyhjää tilaa kun vauva majailee jo niin alhaalla. Samoin totesi että kohtua supisteli siinä maatessakin kun kuunteli vauvan sydänääniä, en vaan itse sitä tuntenut.

Muuten kaikki oli ilmeisen kunnossa. Pissa oli puhdas, hemoglobiini oli viime kerrasta hieman noussut, viimeksi oli 121 ja tänään 125. Viime käynnillä olin ollut pitkään flunssassa joten se on varmaan vaikuttanut arvoon. Verenpaine oli edelleen todella hyvällä tasolla 124/78 mutta painoa oli viime kerrasta tullut enemmän kuin olisi tarve, ihanne olisi kuulemma 500 g/vko ja minulle oli tullut reilu 800 g/vko. Samoin on alkanut aamuisin turvottamaan sormia. Siitäkin terkkari sanoi että jos jäisin jo kotiin niin saattaisin jaksaa hieman enemmän liikkua mikä olisi nyt erittäin hyvä juttu painnonnousun kontrolloimista, synnytystä ja siitä toipumista silmällä pitäen.

Nirppua tunnusteli ennen kohdunkorkeuden mittaamista ja siellä se tosiaan majailee jo kovasti pää alaspäin. Kohdunkorkeus menee ihan keskikäyrällä ja vauvan syke oli +150.

Näillä puheilla kävin neuvolan jälkeen esimiehen juttusilla tirauttamassa pari kyyneltä koska joudun jäämään jo kotiin mutta sovittiin että menen perjantaina työpaikkalääkärille pyytämään sairaslomaa, siihen saakka teen töitä sen mitä pystyn ja alan valmistautumaan poisjääntiin. Neuvolalääkärin ajat olisi mennyt jonnekin parin viikon päähän, joten siksi duunilääkäri saa kirjoittaa tuon sairasloman.

2 kommenttia:

  1. Nirppu ja Nyytti taitaa molemmat olla samanlaisia partiolaisia: heti valmiina lähtökuopissaan. ;)

    Yritä olla hirveästi murehtimatta sairaslomasta. Ehtii noita töitä tehdä vielä monta monituista vuosikymmentä Nirpun jälkeenkin. Tsemppiä ja toivottavasti supistelut rauhoittuu! <3

    VastaaPoista
  2. Äni, en mä töitä oikeastaan murehdikaan vaan mun ihania työkavereita joita en näe sitten pitkään aikaan. Tulee ikävä meidän aamukahviporukkaa! <3

    VastaaPoista