sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Osteopaatilla

Perjantaina lähdin töistä hieman aiemmin ja ajelin osteopaatin pakeille. Jännitti hieman mutta osteopaatti oli tosi mukava mies ja sai minut heti rentoutumaan. Tehtiin alkuhaastattelu, kerroin aiemmista ja nykyisistä selkävaivoista ja seuraavaksi osteopaatti tutki mun rankaa ja liikkuvuutta ja totesi että mitään rakenteellista vikaa ei näyttäisi olevan vaan kivut johtuu lukossa olevista lihaksista ja pehmytkudoksista ja verenkiertohäiriöistä ja että niitä olisi helppo ja ihan nopeata alkaa auttamaan. Mannaa meikäläisen korville!

Kävin selälleni pöydälle makaamaan ja osteopaatti vielä tutki kuinka korkealle jalka nousee kun sen suoraan pystysuunnassa nosti ylös ja totesi että oikeassa jalassa takareiden joku pitkä lihas on niin kireänä että oikeassa jalassa varpaat osoittaa ihan vinoon oikealle kun makaan rentona selälläni. Osteopaatti vielä käänteli jalkoja polvista ja nilkoista ääriasentoihin ja sitten ruvettiin hommiin.

Menin ensin kylkiasentoon vasemmalle kyljelleni ja osteopaatti kävi oikean takareiden kimppuun. Etsi sieltä kipupisteitä ja oikein mojovan säteilevän pisteen löydettyään manipuloi pistettä ja hetken päästä tuntuikin ihan kun jännittynyt lihas alkoi antamaan periksi ja lämmin tunne virtasi lihakseen kun se rentoutui ja kipu hellitti. Sillä tavalla se eteni pakarasta lonkalle ja pitkälle yläselkään etsien niitä pahimpia kipupisteitä joita hoiti. Sama toistettiin toisella kyljellä maatessa paitsi että ne kipupisteet löytyi siltä puolelta enemmän selästä.

Häntäluukin sai oman osansa hoidosta koska sinne häntäluun päähän on kuulemma kiinnittyneenä paljon kohdunpohjan lihaksia ja hitto että se olikin kipeänä. Mulla on häntäluu murtunut joskus 18-vuotiaana ja osteopaatti sanoi että sen häntäluun pään tuntee selvästi sormillaan että on luutunut aika vinoon ja koukkuun sisäänpäin. Ei kuulosta hyvältä alatiesynnytystä ajatellen mutta en murehdi sitä vielä... Osteopaatti lupasi että siihenkin voi jonkunlaista apua antaa että nivelet löystyisi sen verran enemmän että lantio mahtuisi antamaan periksi ilman että häntäluu mahdollisesti murtuisi uudelleen.

Jänniä havaintoja osteopaatti teki kun käsitteli mua, kävin vielä selinmakuulle jossa se lämmitteli mun hartioita vatvomalla käsiä olkapäistä ja mobilisoimalla lapaluita ja totesi yhdessä kohtaa hoitaessaan että mulla taitaa olla migreenitaipumusta johon vastasin myöntävästi. Ja kysyi että olenko vasen- vai molempikätinen johon totesin että kirjoitan oikealla kädellä mutta kaiken muun teen vasemmalla kädellä ja osteopaatti siihen totesi että sen kyllä huomaa hartioista.

Sain kotihoito-ohjeita ja osteopaatti totesi että niillä pääsen niin hyvin alkuun ja pärjään pidempäänkin, ellei tule sitten jotain uusia kipuja kuten häpyliitoskipuja jolloin voisin varata uuden ajan uusiin ohjeistuksiin. Hänen mielestään mun on turha mennä mihinkään sarjahoitoon jos vaan mitenkään suoriudun ja muistan jumpata paikkoja kotona, koska mitään rakenteellista vikaa tai poikkeamaa ei kerran löytynyt vaan kivut johtuu niin selkeästi jumissa olevista lihaksista joissa verikään ei enää kierrä. Jumppaliikkeet on sen sorttisia että ne pumppaa lihaksiin verta ja sitä kautta rentouttaa kireitä ja kipeitä lihaksia.

Kaiken kaikkiaan siis mukava kokemus ja itseäni ainakin miellytti tuo ettei heti oltu tarjoamassa mitään 10 kerran sarjahoitoa vaan asiakkaan rahojen takia.

4 kommenttia:

 1. Kuulostipa hyvältä ja hyödylliseltä käynniltä! Olen itse käynyt muutamia vuosia takaperin osteopaatilla sarjahoidossa jännityspäänsäryn vuoksi, ja nyt olen uudelleen alkanut harkita käyntiä näiden liitoskipujen (ja yöllisten lonkka/alaselkäkipujen) vuoksi. Tästä sun kokemuksesta sain lisäpontta. Pitänee alkaa googlailla alueen osteopaatteja. :)

  VastaaPoista
 2. Äni, suosittelen lämpimästi! :)

  VastaaPoista
 3. Could you please share who is that nice osteopath, I am interested to try too, kiitos :o)

  VastaaPoista
 4. Sorry but I don´t remember his name. =/

  VastaaPoista