torstai 24. helmikuuta 2011

Poskionteloiden punkteeraus [eritevaroitus herkille]

Jouduin kuin jouduinkin eilen tuohon kauhulla pelkäämääni toimenpiteeseen (hemmetin netti kun olin onnistunut säikyttämään itseni puolikuoliaaksi lukemalla muiden kokemuksia punteerauksesta!) koska poskiontelotulehdus ei ollut antibiootilla hellittänyt ja odottajille ei kovin montaa lääkekuuria kirjoiteta.

Onneksi ihana mies pääsi lähtemään vaimonsa tueksi koska olin tosiaan niin kauhusta kankeana että meinasin pyörtyä sinne toimenpidehuoneeseen. Lääkärikin oli kyllä aivan ihana ja kannustava ja lupasi että toimenpide ei satu mutta mitä mä nyt sitä uskomaan kun olin lukenut ihan muuta. "Ne on niitä armeijatarinoita." totesi lääkäri kun kerroin että mulla on ihan eri tietoa asiasta.

Ja tosiaan, ei se toimenpide kyllä sattunut yhtään. Edes suolaliuoksen ruiskuttaminen nenään ei tuntunut miltään mutta se rusahdus! Siinä kohtaa meinasi tältä odottajalta oikeasti tajua mennä kun kuulin korvissani sen kaamean rusahduksen kun piikki meni nenäontelosta läpi. Lääkäri kehoitti hengittämään rauhallisesti suun kautta etten pyörry ja mies paijasi mua koko toimenpiteen ajan selästä ja jutteli mukavia. Rakas! <3

Mitään välitöntä helpotuksen tunnetta en kokenut koska nenästä ei tullut juurikaan limaa ulos siinä toimenpiteen yhteydessä, illalla vasta alkoi niistäminen tuottamaan tulosta ja niistinkin kunnon satsit verensekaista limamönjää pitkin iltaa. Toivoa sopii siis että tuo yksi kerta riittää, vaikka lähettävä lääkäri kirjoittikin varmuudeksi kolme kertaa. Toimenpiteen suorittanut lääkäri kyllä suositteli lämpimästi että jos synnytyksen aikaan nenä on kovasti tukossa niin menisin vielä uudelleen tuohon punkteeraukseen koska synnyttäminen on kuulemma hieman helpompaa ja miellyttävämpää kun nenä on auki? Täytyypä siis katsoa vieläkö tuo kamaluus on edessä.

4 kommenttia:

 1. Hyvä ettei punkteeraus tehnyt kipeää! Mulla oli lapsena tosi monta poskiontelontulehdusta ja aina peloteltiin punkteerauksella, en kuitenkaan koskaan joutunut siihen. Aikuisena tulehdukset helpottivat mutta nyt tämän raskauden alussa (nyt rv 10+5) mulla oli luultavasti poskiontelotulehdus (ihan kamalan kipeät poskiontelot ja jos tuli limaa niin se oli aivan vihreää, pää kipeänä jne.). Yli kaksi viikkoa kesti tauti mutta sain sen hoidettua homeopaattisilla lääkkeillä-mutta kävi kyllä mielessä jos tuohon punkteeraukseen joudun. Itsekin aina kauhujuttuja kuullut...Mutta kiva tosiaan kuulla että ei sen tarvitse mitään hirveetä olla! :)

  -Kastanjapuu-

  VastaaPoista
 2. Uhhui, kuulostaa hurjalta vaikkei sattunutkaan. Toivottavasti tämä yksi kerta riitti! :)

  VastaaPoista
 3. Kastanjapuu, mua kiinnostaisi kovasti jatkoa ajatellen että mitä ne homeopaattiset lääkkeet on millä sait taudin hoidettua? Antibioottia en tosiaan enää halua jos tauti uusisikin eikä tuo punkteeraus kivuttomuudesta huolimatta ollut mikään järin mukava kokemus joten vaihtoehtohoidot kiinnostaisi. :)

  Äni, toivotaan tosiaan että kerta riitti ja pysyisin nyt terveänä.

  VastaaPoista
 4. Lääke mitä käytin poskiontelotulehduksen hoitoon on nimeltää Sinupret. Asun Keski-Euroopassa ja en tiedä saako tuota kyseistä lääkettä ollenkaan Suomesta...Jos osaat saksaa niin kannattaa googlettaa tuo lääke ja lukea ainesosista, suomeksi en tiedä löytyykö mitään tietoja. Tälläisen ketjun löysin suomeksi:
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/2174066

  Homeopaatilta voisi varmasti myös kysyä voisiko hän antaa jonkun lääkkeen mikä olisi sopiva raskausaikana poskiontelotulehdukseen. Itse käytän tällä hetkellä homeopaattisia tippoja migreeniä vastaan!

  -Kastanjapuu-

  VastaaPoista