keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Ihonhoidosta

Paluun tehnyt pahoinvointi pysyy onneksi aika hyvin kurissa välipaloilla, mutta jos nälkä kerkeää yhtään yllättämään niin sitten on piru irti! Eilen istuin kampaajalla väriaineet päässä nakertamassa Mäkkärin euron juustohampurilaista, erittäin viehättävä näky..

Mutta ihonhoidosta mun piti kirjoittaa pari sanaa. Olen aina kärsinyt pintakuivasta ihosta ja talvisin nämä oireet pahenee kun ulkona on kylmää ja sisällä kuiva huoneilma. Sen lisäksi tänä syksynä ja talvena riesaksi on ilmestynyt atooppistyyppistä ihottumaa pakaroihin ja polvitaipeisiin, ihotautien erikoislääkärillä oli joku hieno latinankielinen nimikin tälle ihottumalle. Sain ihottumaan lääkkeeksi mietoa kortisonia ja kun ihottuma alkaa osoittamaan paranemisen merkkejä niin menen ottamaan sarjana jotain SUP-valohoitoa pakaroiden alueelle.

Tästä päästäänkin kätevästi itse aiheeseen eli iltaisiin, ja osin aamuisiinkin, ihonhoitotoimenpiteisiin. Joka kerta suihkun jälkeen käärin olemattomat hihani ja käyn töihin. Ensin Cliniquen herkälle iholle tarkoitettu ihoärsytyksiä hoitava ja ennaltaehkäisevä kosteusvoide kasvoihin, seuraavaksi kortisonivoiteet pakaroihin ja väliin käsien pesu josta pääsenkin rintojen ja varsinkin nännien rasvaamiseen Apobasen rasvaisella voiteella, nännien iho on aivan riekaleina ja iho kuoriutuu ihan isoina paloina irti, auts! Vielä on vuorossa vatsan, kylkien ja selän rasvaaminen Body Shopin mangovartalovoilla raskausarpien ehkäisemiseksi ja lopuksi rasvaamatta jääneet alueet lätkin vielä läpi tavan kosteusvoiteella.(*

Huh huh! Tuossa operaatiossa kyllä vierähtää aina hetki jos toinenkin ja mies mielenkiinnolla seuraa vierestä kun ähkin, puhkin ja puhisen lotioneideni kanssa. Ei ole helppoa olla (herkkäihoinen) nainen!

*) Tämä ei ollut mikään maksettu mainos! :D

9 kommenttia:

 1. Täällä toinen samanmoinen kuivaihoinen jolle myös atooppinen ihottuma on todettu. Viime vuosina (eli talvina) sen on pysynyt ihan hyvin hallussa, mutta tänä talvena ihon kuivuminen on ollut ennätystahdissa. Ja nännit on olleet aivan raskauden alusta asti todella kuivat ja kutisevat! Niihin käytän nykyään neuvolan suosituksesta Lansinoh-voidetta ja se on ollut hyvä. Nyt kun keksisi vielä jotain kortisonia hellävaraisempaa mutta tehokasta noihin atooppisiin kohtiin.

  Tsemppiä kuivan ihon kanssa taisteluun! Hyvät keinot sulla näyttää ainakin olevan hallussa. :)

  Mukavaa joulun aikaa!!

  VastaaPoista
 2. Äni, mehän ollaan sun kanssa monellakin tapaa samanlaisia, atooppinen ihokin. Tuo Lansinoh-voide pitää painaa mieleen kun seuraavan kerran menen apteekkiin, en ollut tajunnut neuvolasta mitään asiasta mainitakaan.

  Mä sain tuon miedon kortisoni-kuurin (1%) että saan ihon sen verran paranemaan että voin mennä sinne valohoitoon ja lääkäri sanoi että sitä voi kyllä jatkossakin käyttää lyhyinä (viikon parin kuureina) kuureina.

  VastaaPoista
 3. Suosittelen kokeilemaan kortisonin sijaan Locobasen Repair-voidetta ja vaihtamaan merkkiä 2 viikon välein.

  Bepanthen toimii nännialueen iholle melko hyvin, mutta jos on syviä uurteita, kannattaa "laittaa niihin liikaa"

  Niin tuttua. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. k1su, mä toivon että tuo tuleva valohoito-kuuri auttaisi niin paljon että kortisonia, tai muitakaan voiteita, ei enää sen jälkeen tarvitsisi käyttää ollenkaan.

  Bepantheniä mulla onkin kotona, voisi kokeilla sitä nänneihin. Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
 5. Valohoito on kyllä tehokasta, kävin siinä aikoinani pitkän tovin ja olin ihan suklaan värinen ja pehmeä prosessin lopuksi.

  Sittemmin pääsin ihottumasta lopullisesti Protopic -nimisellä takrolimuusivoiteella, mutta se on ihan törkykallista ja suosittelisin sitä vasta kun tilanne on "kokonaisvaltaisempi".

  Ihottumavapaata joulua!!

  VastaaPoista
 6. k1su: Saako tuota Locobasea apteekista vai mistä? Kuulostaisi sellaiselta että haluaisin kokeilla. :)

  VastaaPoista
 7. Apoteekista löytyy. :)

  VastaaPoista
 8. Locobase ostettu, kahdesti vasta käyttänyt ja jo nyt tuonut apua. :)

  VastaaPoista
 9. Hei! Innostuinpas lukemaan blogiasi. Kivasti olet raskausajastasi kirjoittanut. Vinkkinä ihonhoitoon voin kosmetologina sanoa, että vaikka iho olisi kuivan tuntuinen, kannattaa myös muistaa vartalon kuorinta. Myös kuivaharjaus on hyväksi vartalolle, sen avulla parannetaan mm. verenkiertoa, aineenvaihduntaa sekä voidaan poistaa selluliittiä. Näillä tavoin myös raskausarpia ei tule niin paljon! Kuorinnan tai kuivaharjauksen jälkeen ihon kosteuttaminen on tehokkaampaa, sillä voiteet imeytyvät syvemmälle ihoon :)
  liika kuoriminen on kuitenkin iholle vain rasitteeksi.

  Toivottavasti odotusaikasi sujuu hyvin!

  VastaaPoista