keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Lääkärin pakeilla käyty

Sain aamusta varattua peruutusajan Femedaan ja menin sinne näytille että tarkistetaan paikat noiden supistusten varalta. Lääkäri teki sisätutkimuksen ja totesi että kohdunkaula on napakka ja hyvin kiinni. Kokeili vielä kohtua kädellä vatsan päältä ja sisältä ja kohtu oli ihan normaalin tuntuinen ja hyvin kasvanut. Seuraavaksi lääkäri ultrasi kohdunkanavaa ja se oli 4,5 cm pitkä kun riittävä pituus olisi tässä vaiheessa 2,5 cm eli sielläkin kaikki hyvin.

Ultrattiin vielä vatsan päältä Nirppua ja siellä kaveri viuhtoi villisti käsillään. Lääkäri otti muutamia mittoja ja totesi että sikiö vastaa viikkoja 17+0 kun nyt on menossa 16+4. Katseltiin aika pitkään Nirpun liikkeitä, lääkäri esitteli Nirpun rakenteita, pitkiä reisi- ja sääriluita ja kalloa jossa erottui hyvin silmät, nenä ja leuka eli ihan mallillaan oli asiat sielläkin. Lapsivettä oli hyvä määrä ja aiemmin kohtuontelossa ollut hematoomakin oli kuivunut itsestään pois.

Sain ohjeen soittaa neuvolaan ja pyytää että voin käydä jättämässä virtsanäytteen bakteeriviljelyä varten, joskus supistukset tässä vaiheessa voi kuulemma olla merkki virtsarakon tulehduksesta vaikka mitään merkkejä tulehdusta ei nyt löytynytkään.

Kerroin että olen tuntenut jo liikkeitä niin lääkäri totesi että koska minulla on istukka niin takana (ja kaukana kohdunsuulta) ja kohtu aika edessä että on hyvinkin mahdollista että liikkeet jo tuntuu. Sanoi että voi mennä kuitenkin vielä muutama viikko että tuleva isäkin ne tuntee kädellään.

Hyvä että kävin lääkärissä vaikka mitään ei varsinaisesti löytynytkään. Tuli paljon varmempi olo itselle että kaikki on ja menee hyvin. :)

2 kommenttia: