keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Fysioterapiakäynti

Eilen oli ensimmäinen tapaaminen neuvolan perhevalmennukseen liittyvän fysioterapiaryhmän kanssa. Aluksi oli nimenhuuto ja kerrottiin kuinka pitkällä raskaus on ja onko jotain toiveita tai odotuksia käynnistä. Sitten fyssari piti pienen luennon liikunta-asioista ja sen jälkeen tehtiin harjoituksia. Harjoiteltiin rentoutumista, etsittiin ja treenattiin lantionpohjanlihaksia, harjoitettiin syviä vatsalihaksi ja käytiin muutamia liikkeitä läpi joilla voi myöhemmin helpottaa alaselkä- ja liitoskipuja. Oli mielestäni erittäin hyvä ja tarpeellinen käynti.

Meitä oli noin 10 naisen porukka ja oltiin raskausviikoilla 13-22. Minä yksin sieltä nuorimmasta päästä ja loput siinä 20. raskausviikon molemmin puolin. Vatsan koossa olin kyllä melko samoissa monien kanssa. Ai kauhea mikä sotanorsu musta vielä tuleekaan!

2 kommenttia:

  1. Kauhian nopsaa sun raskaus etenee :) Tuntuu, ku vasta oisin alottanu blogin lukemisen. Postauksia on tullu paljon, joten kiitos siitä :) Mukava käydä lukemassa, ku aina tänne tullessa on jotain uutta tapahtunut :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Vilhelmina kivasta kommentista, on mukavaa jos ihmisille tulee hyvä fiilis mun kirjoituksista. Vaikka ensisijaisesti itseään varten tätä kirjoittaakin niin kyllä mä heti huomasin että itselleni kommentit ja vertaistuki on muodostunut tosi tärkeäksi. :)

    VastaaPoista