lauantai 4. joulukuuta 2010

Vauvan liikkeitä vai vilkas mielikuvitus?

Tänään alkaa taas uusi raskausviikko, aika tuntuu kyllä kiitävän! Tällä viikolla olen muutaman kerran lyhyen aikaa tuntenut hyvin hentoa kuplintaa, enemmänkin elohiiren kaltaista kutittavaa tunnetta alavatsalla vasemmalla puolella. Epäilen että voiko olla vielä vauvasta johtuvia mutta silti lämmin tunne valtaa mielen kun mielikuvittelen ne Nirpun liikkeiksi.

Eilen luulin töissä että alushousuista katkesi kuminauha kun tuntui että alkkarit valahti alas vatsalta mutta tarkistuskäynti vessassa osoitti että alushousut oli ehjät ja paikallaan. Työkaverille, jolla itsellään on esikoisen laskettu aika helmikuun alussa, kerroin tästä tapahtumasta niin innostui että ihan samalta hänestä tuntui kun rupesi tuntemaan vauvan liikkeitä. Työkaveri muisteli että olisi itse alkanut tuntemaan liikkeitä joskus raskausviikolla 16.

Kätilöltä kysyin asiasta niin sanoi ettei ala väittämään etteikö voisi olla liikkeitä mutta yleensä ensiodottajat tuntee liikkeitä vasta noin viikolla 20.

Olisi kiva kuulla millä viikoilla te muut odottajat olette tunteneet ensimmäisiä liikkeitä?

9 kommenttia:

 1. itse tunsin ekat liikkeet rv 18

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä se sinne lähemmäs 18 viikkoa varmaan meni. Ensimmäiset liikkeet oli sellaista kuplintaa, sitten aika nopeasti rupesi tuntumaan "ruopaisuja" ja nyt on jo melkein kuukauden verran ollut oikein kunnon möyrintää (nyt 22+6).

  VastaaPoista
 3. ekalla kerralla tunsin ehkä rv19 hentoiset liikkeet. rv 20 sitten sellaisia jotka ei jättäneet epäiltävää. Nyt toisella kertaa ekat hentoiset rv16 ja ei epäilystä enää rv17 jälkeen, vaikka istukka on vielä etupuolella. :)

  VastaaPoista
 4. rv 18 tais olla melko tasan ja ensisynnyttäjä olen :D

  VastaaPoista
 5. Mulla tais olla viime raskaudessa ihan ekan kerran rv 16+, josta en voi olla ihan varma, mutta selvästi 18+-19+ ja silloinkin saattoi olla monia päiviä, ettei mitään tuntunut. Tosin mulla oli kaksi masukkia, joten jos olis ollut vaan yksi niin liikkeet ois saattanut tuntua myöhemminkin. Mutta sitten kun niitä liikkeitä tuntui, niin ne kyllä näkyi jo tosi aikasin mahan ulkopuolellekin (tosin oon tosi hoikka, joten voipi johtua siitäkin).
  Istukan paikkahan vaikuttaa paljon noiden liikkeiden tuntemiseen. Etuseinäistukka vaimentaa monilla paljonkin liikkeiden tuntemista. Viime raskaudessa istukka oli mulla takana ja nyt edessä, joten en odota tuntevani liikkeitä vielä muutamaan viikkoon (ja nyt siis 16+6).

  VastaaPoista
 6. Minä en älynnyt kuunnella liikkeitä kovin ajoissa, koska koitin selvitä suppareiden kanssa jo viikolta 18 lähtien. Viikolla 20 tasan, tunsin ensimmäisen oikean potkun/töytäisyn. Se tuntui myös mahan päälle, pääsi isikin tuntemaan heti =)

  VastaaPoista
 7. Mä tunsin jo rv 10 lähtien pienenpieniä liikkeitä, jotka ovat sen jälkeen vain voimistuneet. Varma olin liikkeiden aiheuttajasta ehkä jo viikon sisään, kun eivät muistuttaneet mitään muuta mahaliikennettä ja olivat samalla kohtaa. Aina liikkeitä ei tuntunut vaikka oli ihan rentona ja yritti keskittyä kehon tuntemuksiin. Viime viikkoina (nyt 16+3) on tuntunut jo kunnon muljahtelua toisinaan, edelleen samalla paikkaa ja samasta kohtaa löytää dopplerikin sydänäänet.

  Sain alkuun nettifoorumeilla kovaa kritiikkiä, etteivät tuntemukset olleet mahdollisia siinä vaiheessa, mutta nyt uskon vakaasti, että tunsin liikkeet jo silloin. Myös neuvolassa kehotettiin luottamaan omiin tuntemuksiin. Omien opintojenikin kautta uskon kyllä kohtuullisen suuriinkin ihmisten hermoston yksilöllisiin eroihin ja sitä kautta eroihin aistiherkkyydessä. Luota vain Hehku omiin tuntemuksiisi! :-)

  VastaaPoista
 8. Rv 17 taisin tuntea ekat pienenpienet liikkeet :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommenteista, hauska vertailla kokemuksia. :)

  VastaaPoista