maanantai 29. marraskuuta 2010

Masukuva viikolta 12.
Olen jo siirtynyt seuraavalle raskausviikolla mutta tässä kuva viime viikon pömpöttävästä mahasta, muistaakseni tarkempi päivä oli 11+6.

11 kommenttia:

 1. Juu, voin hyvin uskoa työkaverisi sanoneen, ettei tuota massua enää pysty pian piilottamaan! :D Ei siis ole iso sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan selvästi kasvanut vauvamassu, jonka kyllä naisen silmä ainakin tunnistaa ;D

  VastaaPoista
 2. Aika huisisti turvotusta! :o
  Itsekin samoilla viikoilla menossa, viidettä odotan, eikä masusta vielä tietoakaan...

  VastaaPoista
 3. Katja, tänään tulinkin töissä kaapista kun laitoin ihan normivaatteet päälle ja sitten vaan odottelin kommentteja. :D

  Äni :)

  Anonyymi, mistä sen tietää että on huisisti turvotusta? Mulle kätilö sanoi että kohtu on vahvasti eteenpäin kallellaan ja siksi näkyy jo niin hyvin.

  VastaaPoista
 4. Senhän tietää kuinka paljon on turvotusta, jos masu oon aamulla pienempi kuin iltapäivällä/ illalla.. Eli jos tuo masu on tuommonen jo heti aamusta niin ei saletisti ole turvotusta! Tosin kohtuhan on tuossa vaiheessa vasta vähän häpyluun yläpuolella, mutta kyllä se vauvamasun näkyminen on hyvin paljon kiinni omasta ruumiinrakenteesta ja eri raskauksissakin voi masu näkyä erilailla!

  VastaaPoista
 5. Jenni, kiva kun selitit. :) Mun maha on samanlainen pallo aamuisinkin mutta iltaisin se tuntuu kyllä ehkä vähän pinkeämmältä, onko se sitten sitä turvotusta?

  Tapasin eilen ystävän jolla on päivän mun jälkeen LA, odottaa kolmattaan, ja meillä oli aika samanlaiset mahat. Oli hauska verrata livenä.

  VastaaPoista
 6. Joo kyllä se masu yleensä iltaa kohti vielä turpoaa/ muuttuu pinkeämmäksi, tosin sekin varmaan aika yksilöllistä. Mulla on edelleen aamuisin suht pieni maha, mutta iltaisin näyttää siltä kun oisin viikolla 30.. ;) Edellisessä raskaudessa oli ihan sama juttu. Toisilla kyllä turvotus häviää vko 12 jälkeen.

  Mun mielestä sulla on aika iso masu ensisynnyttäjäksi, kun tosi monella sitä masua ei näy vielä rv 20. Uudelleensynnyttäjällähän maha tulee usein nopeammin esiin, kun se on jo aiemmin venynyt. Mutta saat olla tyytyväinen kun masu on noin selvä jo noin aikaisin, minä sain edelliskerralla mahan kasvusta varmasti satatuhatta eri stressin aihetta :D

  VastaaPoista
 7. Jenni, mä sain eilen itseni loukkaantumaan pienestä väärinkäsityksestä vähän tuohon mahani kokoon liittyen kun työkaveri kysyi että koska on laskettu aika ja kun kerroin niin totesi että "Jaa, se on sitten kaksonen?". Minä siihen kivahdin että "Kuule ihan yksi näitä on syntymässä!"

  Tarkoitti siis horoskooppimerkkiä. :D

  Mutta kyllä mä sen melkein arvasinkin että mulla maha saattaa pullahtaa esiin aika aikaisin ihan siskon ja muiden sukulaisnaisten kokemuksesta kun ollaan kaikki melko samanmallisia. Mulla vaan ei ole ollenkaan niin isoja rintoja kuin muilla meidän suvun naisilla, ei jää maha sinne tissien alle piiloon. :P

  VastaaPoista
 8. Joo, mulla massu kasvoi myös heti kovasti. Minä olen hyvin hoikka, kuten sinäkin näytät olevan, joten mihin sen mahan sitten pitäisi mennä?? :DD Olen myös sut lyhyt (165cm), joten ei edes se pituus piilottanut mahaa. Turpoan myös kovasti, olen aina turvonnut. Ei tarvitse kuin syödä porkkana, niin mahaa jo turvottaa. En kyllä näe siinä mitään niin hirveää?? Miksi anonyymi vaikutti niin kauhistuneelta turvotuksen määrästä? Huh. Mistä sitä toinen voi edes sanoa, onko joku turvonnut? En minä ainakaan pysty päättelemään toisen mahan koosta, josko hän on nyt kovasti turvonnut vai mitä :DD ;)

  Mitä sanoivat töissä??? Hih, olet ollu rohkea!! :D

  VastaaPoista
 9. Kiitokset minultakin Jennille tuosta turvotusselityksestä! Olen itsekin tätä pohtinut, varsinkin kun eräällä keskustelupalstalla ehdin jo hehkuttaa että vararenkaankin takaa alkaa vauvavatsa hieman pilkottaa ja heti joku lyttäsi, että turvotusta se vaan on. Mutta tuskinpa kokonaan on, kun housut jo heti aamuisin väittää muuta. ;) Pitäisikin taas vkl ottaa uusi masukuva. Ja jospa kuuluisin noihin Jennin mainitsemiin, joiden turvotus häviää toisen kolmanneksen alettua - eli tänään! :D

  VastaaPoista
 10. Katja, mäkin koin tuon aiemman kommentin ehkä hieman arvostelevana ja kerkesin jo tuumata että olen varmaan vaan niin herkkänä nyt mutta onneksi en ollut ainoa joka asian huomasi. Mun maha on se mikä se on ja ihan tyytyväinen olen. Me ollaan muuten saman pituisia (tai lyhyitä :D ) sun kanssa. :)

  Töissä ihmiset on ottanut aivan ihanasti uutisen vastaan. Ehkä hieman odotetusti ovat olleet hämmentyneitä, koska en ole vauva-asioista koskaan puhunut niin moni on ajatellut ette ehkä omia lapsia koskaan halua vaikka lapsista tykkäänkin, mutta tosi iloisia kaikki on ollut ja onnitelleet kovasti. Tuli kiva fiilis ja nyt helpottaa olla ulkona kaapista. :)

  Äni, ikävää tuollainen toisen lyttääminen, olkoon sitten vaikka turvotustakin niin kyllä sitä ainakin näin ensisynnyttäjänä haluaa iloita kaikista muutoksista joita omassa kropassaan huomaa. :)

  VastaaPoista