torstai 17. maaliskuuta 2011

Kauhea nälkä!

Onkohan sillä enemmän jotain tekemistä raskauden vaiheen kanssa vai sen kanssa että pyörin päivät pitkät kotona nyt sairaslomalla kun koko ajan olisi olevinaan kauhea nälkä? Aamulla heti heräämisen jälkeen juon yleensä ison lasillisen tuoremehua tai Alpro soyan vaniljamaidon pahimpaan nälkään että kestän siihen saakka että saan tehtyä aamupalan.

Aamupalaksi syön kaksi leipää (joku sämpylä, kokojyvä-, ruis- tai vastaava) kinkulla, kermajuustolla, kurkulla, tomaatilla, juon ison mukin kaakaota tai teetä ja napsin jotain hedelmiä (luumuja tai banaania nyt viimeksi). Tästä muutaman tunnin päästä hurautan yleensä jonkun marja-smoothien, kaksi isoa kourallista anopin keräämiä marjoja pakastimesta, maustamatonta jogurttia ja rasvatonta maitoa ja hieman sokeria.

Ja taas parin tunnin päästä välipala, useimmiten mysliä jorugtilla tai maidolla tai muroja joiden sekaan pilkon banaania ja heitän vähän kuivattuja hedelmiä ja ehkä voileipä.

Miehen kanssa syödään kunnon lämmin ruoka salaatteineen kaikkineen kun hän tulee töistä kotiin mutta silti usein vielä iltaisin on niin nälkä että syön iltapalaksi samanlaisen setin kuin aamulla ja sen lisäksi ravaan koko ajan keittössä napsimassa milloin mitäkin, pähinöitä, namia, pakastimelta jäätelöä tai keitän pussillisen nuudeleita yms. Ruoan kanssa juon pari isoa lasia rasvatonta maitoa ja muuten vaan juon pitkin päivää lähinnä vettä tai vichyä.

Onkohan noissa syömisissä nyt jotain perustavanlaatuista vikaa vai onko ihan ok? Käytössä mulla on ollut alkuraskaudesta asti Ladyvita Mama -vitamiinit.

3 kommenttia:

  1. Paljon paremmalta nuo sun syömiset kuulostaa kun mun silloin kun olin raskaana. Aamupalaksi hampurilainen ja suklaavanukas, suklaata, ruoaksi jotain kunnon hiilariruokaa ja taas suklaata, vanukkaita yms. :) no lähes 21kg tulikin raskauden aikana! :DD

    VastaaPoista
  2. Voi olla, että korppasi on vaan tottunut jatkuvaan ruokaan. Kokeile, että syöt täsmälleen kolmen tunnin välein ja kaks näistä kunnon lämmintä ruokaa. Yleensä kroppa tottuu tuohon rytmiin helposti, eikä nälkä enää tunnu. Ja tuolla pääsee pois niistä turhista kaloreista, kun ei raskaanakaan kannata syödä ihan tokuttomasti.

    VastaaPoista
  3. Voi kääk, kirjoitin pitkän kommentin ja PUF se hävisi taivaan tuuliin. Pöh!

    Lyhyesti: Kokeile ehdottomasti sitä että söisit isomman lounaan. Ja mulla herkkujen ja naposteltavien karsimiseen on toiminut se, etten tällä hetkellä pääse hyvin yksin kauppaan, ja yhteisillä kauppareissuilla Miehekkeen kanssa hän pitää tiukkaa jöötä herkkujen ostamisen suhteen. Kun ei ole kaapissa houkutuksia, ei niitä voi napsiakaan pitkin päivää, vaikka saikulla sellainen vaara usein onkin. ;) Vissy ei myös välttämättä aina vie janoa, joten voisit testata olisiko vähemmän nälkä jos joisitkin pelkkää tavan vettä sen sijaan?

    Ruuan määrän suhteen (ja ehkä laadunkin) mä veikkaisin syöväni öpaut yhtä paljon. Tosin vähemmän naposteltavia ja isomman lounaan kera.

    Jos ei neuvolasta tule kommenttia esim. liiasta painon noususta, niin ei mun mielestä kannata turhaan stressailla. :)

    VastaaPoista