keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Sokerirasituskoe

Meidän kaupungissa ohjataan kaikki yli 25-vuotiaat (ensi?)odottajat tätä nykyä sokerirasituskokeeseen ja minulla oli tuo koitos edessä tänään aamulla. Jätin samalla myös neuvolalääkärin suosituksesta taas virtsanäytteen tsekattavaksi ettei supistelut aiheudu mistään tulehduksesta. Oli hiukka mielenkiintoista jonotella mummojen ja pappojen kanssa labraan kun oli ihan törkeä pissahätä ja 12 tunnin paastoamisesta kova nälkä ja jano.

Ensin otettiin yksi verikoe jonka jälkeen join kaksi mukillista hileisen kylmää glukoosijuomaa ja sitten pääsinkin onneksi pissimään purkkiin. Hoitaja ohjasi minut sen jälkeen käytävälle punkkaan sermin taakse makoilemaan koska kerroin että olen supisteluiden takia sairaslomalla ja helpointa olisi odotella jos pääsisin makaamaan. Lueskelin kirjaa tunnin verran kunnes kutsuttiin taas verikokeeseen. Vielä toinen tunti makoilua ja lueskelua ja sitten kolmas verikoe. Pelkäämäni pahoinvointi ja päänsärky iski vasta noin varttia ennen viimeistä verikoetta joten varsin kivuttomasti ja helposti tuo rasituskoe kuitenkin sujui.

Olin tehnyt eväät mukaan joten söin siinä parkkipaikalla sämpylän ja join mukillisen kaakaota autossa ennenkun lähdin ajelemaan kotia kohti.

Huomenna saan molemmat tulokset neuvolasta kun terveydenhoitajalla on puhelinaika.

2 kommenttia: