perjantai 25. maaliskuuta 2011

Masun tilanne

Päivittäin saan kuulla ihmettelyä siitä että koska minulla oikein on laskettu aika ja olenko aivan varma että en odota kaksosia.. Itkettäisi jos ei naurattaisi, että onko odottajan maha sitten koskaan sopivan kokoinen? Aina kuulee juttuja kuinka mahan kokoa päivitellään ja ihmetellään.

Onhan mulla ilmeisesti kunnon pallomaha, mutta itselleni ja toivottavasti lapselleni se kyllä kelpaa mainiosti. Ja kun painoakin on tullut vasta vajaa 6 kg raskauden alusta ja kohdunpohjan korkeus menee aivan keskikäyrällä niin itse en ainakaan ole huolissani vatsan (mahdollisesta isosta?) koosta.

Tässä siis pitkästä aikaa masun (heh, taiteellinen..) kuvapäivitys rv 28+4.

12 kommenttia:

 1. Ihana massu! ♥ Eikä mielestäni mitenkään iso..Eihän sulla ole jäljelläkään enää kun n. 10 viikkoa, joten onhan sillä jo oltavakin kokoa! :D Mullakin oli iso vatsa, kun se kaikki tuli tuohon eteen, kuten sinullakin näyttäisi (?). LA oli huhtikuussa ja jo ennen joulua olivat ihan kauhuissaan, että miten sulla voi LA vasta sitten?! :DD Ei ole helppoa olla nainen, eikä varsinkaan odottava nainen ;)

  VastaaPoista
 2. Katja :) Mun vatsa on tosiaan sen mallinen että se työntyy kokonaan tuohon eteen. Se malli varmaan vaikuttaa sitten siihen miten isolta se muiden silmiin näyttää.

  VastaaPoista
 3. Ihana masu <3 Uskomatonta miten pitkällä olet jo - tuntuu että vasta olit ihan alkuraskaudessa! :)

  VastaaPoista
 4. pumpulia, uskomattomalta se itsestäkin tuntuu! Aika on mennyt kyllä ihan siivillä. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana masu munkin mielestä! Ja noi kommentit kuulostaa niiiiin tutuilta. Mullekin eräs juuri viime viikonloppuna kommentoi, että onpas valtava maha - kunnes huomautin että viimeinen kolmannes jo alkoi, niin hän korjasi että saahan se itse asiassa jo ollakin. :D

  VastaaPoista
 6. No ei ole liian iso! Ainakin itsellä oli isompi jo pienemmillä viikoilla - siis kaksosista... Tosi kivan mallinen maha muuten sulla, sellainen "tasapainoisen" näköinen:)

  VastaaPoista
 7. Äni, pitäiskin varmaan sanoa kommentoijille että jos vauva painaa jo melkein 1,5 kg niin miten pieneen pakettiin luulet sen enää mahtuvan..? ;)

  Pepe, kiitos kehusta! Maha on tosiaan mallia tasainen pallo. :)

  VastaaPoista
 8. ^^ Tuo oliskin hyvä vastaus! :D

  VastaaPoista
 9. Ihan normaalilta raskausmahaltahan tuo näyttää :) Ole ylpeä ihanasta massustasi!

  T. Nimim. "tahtoo samanlaisen" ;)

  VastaaPoista
 10. Kuulostaapa harvinaisen tutulle tuo koon päivittely. Siskoni sanoi jo pari kuukautta sitten, että vatsani näyttäisi olevan niin suuri, että synnärillähän minun pitäisi olla (tietysti innoissaan, kun teen hänestä tädin) ja entisen työyhteisön ei-niin-tutut työtoverit utelivat varovasti sekä minulta, että niiltä tutummilta työkavereiltani jo kuukausi-pari takaperin, että enkö aio jäädä äitiyslomalle lainkaan vai odotanko kaksosia.

  Totta kai vatsa näyttää isolle, kun se näyttää isommalle kuin normaalisti (tai kuin kiinnostuneen oma maha) ja kasvaa niin vauhdilla, ettei perässä pysy - edes itse. Ja raskausvatsa ei kuulema ole ikinä "normaalin" kokoinen ulkopuolisten mielestä, aina se on liian iso tai liian pieni tai ainakin kumman muotoinen tai muuten jotenkin outo; tämän kertoi neuvolatätini, joka myös sanoi, että joka maha on normaali niin pitkään kuin kohdunkasvu pysyy käyrällä, eikä se mullistavan epänormaaliksi muutu vaikkei pysyisikään.

  Sinulla kaunis pallomaha ja juuri oikean kokoinen! :)

  VastaaPoista
 11. Verona, pidän sulle kyllä niin lujasti peukkuja! :)

  Saralle, meilläkin töissä jotkut ihmetteli, vatsaa vilkaisten, kun menin kahden viikon sairasloman jälkeen takaisin töihin että enkö jäänytkään vielä äitiyslomalle?

  Ehkä se mahan koon päivittely on sitten olevinaan jotain small talkia kun ei muuta keksitä puheenaiheeksi..?

  VastaaPoista
 12. Vaikka teksti onkin jo vanha, niin kommentoin vielä, että ainakin kätilön silmään maha näyttää ihan normaalilta viikkoihin nähden! Mutta itsekin raskaana olevana tiedän, että noita mielipiteitä mahan koosta kyllä satelee - puoleen jos toiseen ;)

  VastaaPoista