perjantai 11. maaliskuuta 2011

Sokerirasituskokeen tulokset

Unohdin eilen soittaa neuvolaan tuloksista mutta tänään sain senkin hoidettua kun olin laittanut puhelimeen muistutuksen. Mikä ihmeen raskausdementia...?

Tulokset oli kuitenkin hyvät.

Paastoarvo oli 4,8 (raja-arvo 5,3)
1. tunnin verikoe 7,4 (raja-arvo 10,0)
2. tunnin verikoe 5,7 (raja-arvo 8,7)

Kerkesin kuitenkin eilen jo googletella raskausdiabetes-sivuilla ja tutustua ruokavaliosuosituksiin ja koska syön melkein täysin suositusten vastaisesti niin päätin että nyt ihan ihan vihoviimeinen hetki kiinnittää huomiota syömisiin, en halua mitään 5 kilon sokerivauvaa. Varsinkin sokerin syöminen kun on ryöstäytynyt ihan käsistä. Hups..

Muutenkin tuntuu että on koko ajan nälkä. Luin raskauskalenterista että seuraava kuukausi on sikiölle aktiivista kasvun ja painon keräämisen aikaa joten siksikin on tärkeätä että syön oikein ja kohtuudella että riittää energiaa meille molemmille. Nirppu on kyllä todella aktiivinen vauva, veikkaisin saamieni potkujen ja muksautusten perusteella että tyypistä tulee vähintään joku nyrkkeilijä tai ninja. :)

3 kommenttia:

  1. Jee, säkin sait puhtaat paperit. Hyvä me! :) On ollut tosi lähekkäin meillä tuo kaksi ensimmäistä arvoa. Kiva nähdä, että tuo paastoarvo on muillakin ollut melko lähellä (mutta onneksi riittävän kaukana ;)) tuota raja-arvoa. Ja toi viimeisin arvohan sulla onkin ollut ihan priimaa. :)

    Olen kyllä itsekin pohtinut, että pitäisi ottaa parempaa otetta näihin ruokailuihin, ja muistaa kasvikset ja kuidut myös vapaapäivinä ja viikonloppuisin. Ja karkkia voisi syödä vähän harvemmin kuin joka toinen päivä... Luin jostain (ei voi muistaa mistä, blääh... Vauva-lehti? Vau.fi?) että vauva tottuu ja alkaa pitää niistä mauista ja ruuista (olipa vaikeat sanat taivuttaa!) mitä äiti syö odotusaikana. Että lapsivesi itse asiassa muuttaa makuaan äidin syömisien mukaan, jonka vuoksi vauvakin niihin tottuu/tykästyy. Tuon luettuani pari viikkoa sitten olenkin yrittänyt entistä enemmän lisätä kasviksia ja kuituja. Vaikka olen itse ollut varsinaista pullamössösukupolvea lapsena ja oppinut mm. ruisleivän syönnin vasta aikuisena, en halua omalle lapselleni samaa vaan toivoisin hänelle parempaa. Ja myös laajempaa repertuaaria! Nimimerkillä: välillä turhankin nirso...

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että oli hyvät arvot :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Äni, mielenkiintoinen toi sun lukema tieto tosta sikiön makutottumuksista. Itse syön omasta mielestä kyllä aika monipuolisesti mutta karkkia ja muita herkkuja on ruvennut menemään viime aikoina aivan liikaa.. =/

    pumpulia, kiitos samoin vaikka sunnuntai jo onkin! :)

    VastaaPoista