sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Projekti Lastenhuone

Kun reilu vuosi sitten muutimme tähän unelmakotiin iloitsin kun saimme yhden ylimääräisen huoneen minun rakkaita kirjojani ja kunnollista lukunurkkausta varten ja tietokoneelle työpisteen. Olemme viettäneetkin paljon aikaa tuossa työhuone/kirjastossa aina viime syksyyn saakka kunnes huone alkoi täyttyä mm. terassin talvisäilytykseen siirretyistä tavaroista. Yhteen nurkkaan alkoi kerääntymään kirppikselle menevää tavaraa ja rojut tuntui lisääntyvän aivan valtoimenaan.

Vuoden vaihteen jälkeen aloimme hiljalleen ostelemaan vauvantarvikkeita, nurkkiin ilmestyi vaunua, turvakaukaloa, kehtoa, hoitopöytää ja kaikkea muuta tarpeellista tavaraa ja oleskelu työhuoneessa väheni siihen että kävin lähinnä aamuisin vaatekaapilla hakemassa vaatteita.

Lauantaina päästiin vihdoin työhuoneen raivaus-urakan alkuun. Ensin aamutuimaan erittäin hedelmällinen kierros Ikean lastenviikoilla ja sen jälkeen alkoi raivauspuuhat työhuoneessa. Veimme lukunurkkauksessa toimineen, isäni tekemän, pöydän takaisin vanhemmille jatkokäyttöön ja heitimme yhden farmariauton tavaratilallisen verran kamoja miehen työpaikan roskalavalle kaatopaikalle kuljettamista varten.

Tyhjensin kirjahyllyn kirppikselle meneviin kirjoihin (ja vuodatin pari kyyneltä sen takia mutta kaikkia kirjoja en vaan voi säästää) ja säästettäviin ja avustin miestä purkamaan hyllyn myyntiä varten. Sen jälkeen laitettiin pinnasänky, hoitopöytä likavaatekoreineen ja kestovaippa-astioineen, lipasto ja nojatuoli jalkalamppuineen ja imetystyynyineen paikalleen ja kas! Meillä alkoikin olla jo suuntaa-antava lastenhuone rakenteilla!

Askartelin seinälle taulun pingottamalla isoon styroksilevyyn värikästä ja isokuvioista kangasta koska katselemani isot lastenhuoneen seinätarrat on ollut niin järkyttävän kalliita ja tuumasin että tuo kangastaulu on käytännöllisempi myös sen suhteen että kangasta on nopea ja helppo vaihtaa jos siihen kyllästyy. Huonekalujen lopulliset paikat ei ole vielä ihan varmoja joten en naputellut taululle vielä nauloja seinään.

Eilen kävimme varaamassa itsepalvelukirppikseltä pöydän viikoksi loppuviikosta alkaen ja seuraava urakka olisi alkaa hinnoittelemaan myyntiin meneviä tavaroita. On niin hyvä mieli kun saimme tuon lastenhuone-urakan alulleen ja huomasin viikonlopun aikana että hakeudumme miehen kanssa vuorotellen lastenhuoneen nojatuoliin istumaan ja haaveilemaan..

Meille tulee vauva!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta :) Tohtisitko laittaa kuvia sisustuspuuhistasi..?

  VastaaPoista
 2. Nuo "Meille tulee vauva" fiilikset oli ihania, sillo ku yhtäkkiä tajus ja valtava onnen ja jännityksen tunne levisi joka paikkaan :) Onnea teille!

  VastaaPoista
 3. Verona, saatan minä pari kuvaa laittaakin. :)

  mymmeliii, ne on ihania hetkiä! Sellainen kutkuttava tunne kun ei oikein vielä tiedäkään mitä kaikkea muutosta vauva tuo mukanaan mutta jotain ihanaa se varmasti on. <3

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea, löytyisipä jostain joku kiva kangas tuohon tarkoitukseen :) Onpa noita sisustustarrojakin jo pari, ja kyllä nekin saa irrotettua helposti ja liimattua vielä uudestaan. Ainakin näitä voi http://designskins.fi/

  VastaaPoista