keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Mistähän sitä sitten kirjoittaisi?

Sitähän saattaisi ihminen haluta kirjoittaa päiväkirjaansa eli blogiinsa vaikka siitä kuinka hassulta tuntuu kun vatsassa makoilevalla vauvalla on hikka, monta kertaa päivässä niin että vatsa vaan tärisee. Tai kuinka ilkeältä tuntuu herätä aamuyöstä karmeaan suonenvetoon jalassa joka tuntuu lähinnä siltä kun joku yrittäisi kaivaa tylsällä veitsellä lihanpalasia irti pohkeesta ja ihminen pohtii että onkohan muilla odottajilla tai äideillä vinkata jotain millä nuo suonenvedot voisi estää.

Mutta koska ihminen ei halua leimautua noloksi äitibloggaajaksi tai turhan valittajaksi niin hän tyytyy vaan miettimään asiaa päässään.

23 kommenttia:

 1. Magnesium auttaa! Ota iltaisin ennen nukkumaanmenoa magnesiumtabletti ja saat nukkua yöt rauhassa :) Mulla ainakin auttanu 5 raskaudessa :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Otat vissiin aika vakavasti tän internetin.

  VastaaPoista
 3. Riihitonttu, kiitos vinkistä. :)

  Elsa, itseasiassa en ota. Otan henkilökohtaisen vittuilun aika vakavasti.

  VastaaPoista
 4. ;D Elä nyt, aika moni kuule "valittaa" raskauden vaivoistaan blogissaan! Eikä siitä kukaan ärsyynny. Tai ainakaan kukaan ei sano sitä :D Valita ihmeessä, siitähän se vertaistuki syntyy!

  Ja heh, hyvä vastaus edelliseen, hyvä Hehku!! :DD

  VastaaPoista
 5. Mutta eikö vittuilun tarkoitus ole jossain määrin nimenomaan saada aikaan joku oivallus tai reaktio? Eli nyt annat sille vittuilijalle sen tyydytyksen, että sen lisäksi suakin nyt ärsyttää :D Nythän ainakin mä tiedän mistä narusta vetää et saisin sut raivostumaan entistä enemmän,heh.

  VastaaPoista
 6. Katja, nyt ei jostain syystä ole puhtia antaa kettuilun mennä vaan ohi vaan se osuu kyllä jonnekin ihon alle. =/

  Ei saisi ilmeisesti valittaa eikä saisi hehkuttaakaan (sain aika ikävää palautetta esmes kirjoittamaani "kirjeitä lapselle" -osioon) kun sekin ilmeisesti ärsyttää joitain khuuleja äitejä jotka tuosta vaan pyöräyttää lapsia kuin plussapalleroita konsanaan eivätkä siksi voi ymmärtää että jollekin toiselle tämä voi olla niin herkkä ja erityinen asia.

  VastaaPoista
 7. Olen paljon viime aikoina miettinyt blogivittuilua. En itse juurikaan seuraa lastenvaateblogeja, mutta olin silti tietoinen siitä, miten niitä taannoin oli jossain vauvapalstalla bashattu ja riepoteltu ilkeästi ja aiheutettu siten massoittain pahaa mieltä. Asia on mietityttänyt siksikin, että olen itse ainakin aiemmin lukenut joitain blogeja, joiden maailmankuva syystä tai toisesta ärsyttää minua ja saattanut sivuta aihetta (hyvin verhotusti) omassa blogissani. Harmittaa kuitenkin että olen tällaiseen sortunut, vaikka en olekaan ollut vasiten ilkeä vaan enemmänkin ihmetellyt erilaisia käytänteitä ja esimerkiksi usein äitimaailmassa tavattavaa suvaitsemattomuutta, olen kai itsekin ollut suvaitsematon juuri olemalla suvaitsematta suvaitsemattomuutta, ehheh :D

  Satuin huomaamaan kyseisen postauksen blogissa johon tällä kirjoituksella viittaat, ja se oli minustakin niin turhanaikaista ilkeilyä sisältävä (asian olisi voinut ilmaista ihan ilman viittauksia muiden mammablogien "vinetykseen" tjsp), että poistin kyseisen blogin omista suosikeistani, vaikka sen tyylistä olen aiemmin nauttinutkin. En tajua noin räikeää vittuilunhalua, siinä tuntuu olevan aika vahvana pyrkimys juurikin siihen, että kohde löytää kirjoituksen ja pahoittaa mielensä. Ja sitten voi vetää esiin "älä nyt pienestä suutu"-kortin, joka on ihan klassikko, huoh.

  Voimia! Raskaus on herkkää aikaa, tiedän sen ihan omakohtaisesti, sitä haavoittuu niin helposti kun joku on tahallaan ilkeä tai vaikka edes tahditon.

  VastaaPoista
 8. Kävele varpailla 10-15min päivässä. Urheile ja liiku kykysi mukaan ja syö terveellisesti. Se saa sut voimaan paremmin ja tuntemaan olosi myös paremmaksi.

  Stressi, negaaminen ja kaikenlainen valitus tekee olosi (ja myös lapsesi) ahdistuneemmaksi ja yleensä vaan pahentaa oloa entisestään. Parempi vaan jos annat aikaa itsellesi ja otat selvää mikä tuntuu itsestäsi hyvältä :) Käy vaikka uimassa (vesi rentouttaa, helpottaa särkyjä ja virkistää) tai hemmottele itseäsi hyvällä musiikilla/kirjalla/ym.

  Raskaus ei oo niin raskasta jos kuuntelee oman kehon viestejä ja oppii niiden kanssa elämään :)

  Suonenvedot onneksi helpottavat aika hyvin tolla varvastelulla ja runsaalla veden juonnilla !

  Hurjasti voimia ja jaksamisia raskauden viimeiselle kolmannekselle.

  VastaaPoista
 9. Ja toki saa omassa blogissaan valittaa niin paljon ku sielu sietää ! Oon täysin samaa mieltä.

  Omaa oloa helpottaa suuresti kevyempi ja positiivisempi asenne. Jos sit vaikka se blogissa valittaminen ja iniseminen saa olonsa helpommaksi, nii HYVÄ VAAN :) Sit pitää valittaa ja inistä oikeen kunnolla, et heti ku kone on sammutettu nii olo on ku pilvissä leijailis ;)

  Ja joo, kaikenmaailman vittuilijat jääköön omaan arvoonsa. Ei niistä kannata välittää. Pienehkö ironiantaju on kyl hyvä olla.

  VastaaPoista
 10. Mutta Elsa hyvä, miksi ihmeessä sinun tarvitsee saada Hehku raivostumaan? Miksi kuvittelet, että sinulla on siihen oikeus? Jos sinua todellakin niin kovin ärsyttää Hehkun tapa kirjoittaa, niin eikö olisi kaikille, sinullekin, parempi ettet luuhaisi täällä? Ihan näin rakentavassa mielessä sanottuna :)

  VastaaPoista
 11. Elsa, mä en oikeastaan edes tiedä mikä vittuilun tarkoitus on kun en sitä itse pahemmin harrasta. Pahan mielen se ainakin aiheuttaa jos se on kovin henkilökohtaista.

  Mielestäni on aika ala-arvoista alkaa herjaamaan esmes omassa tapauksessani monta vuotta lapsettomuudesta kärsinyttä odottajaa tämän omassa blogissa nyt vaikka siitä että hän suhtautuu jonkun toisen mielestä vähän turhan hömpästi tai pelonsekaisilla tunteilla omaan odotukseensa.

  Minkälaisen oivalluksen voisin siitä itselleni saada kun sellaisesta pilkataan? En keksi.

  VastaaPoista
 12. Mun täytyy kyllä sanoa tähän, että todella ala-arvoista on tuo Elsan kommentointi. Varsinkin kun muistan hänen ennenkin suoltaneen tänne samantyyppistä tekstiä!

  Mikä ihmeen järki on tulla toisen blogiin vittulemaan kerta kerran jälkeen? Jos ei teksti miellytä niin hyvin helppoa on jättää lukematta.

  VastaaPoista
 13. Mä suuresti epäilen et maailmassa on naisia, joille raskaus, synnytys ja oman lapsen saaminen on "plussapallojen pyöräyttämistä". Varmasti jokaisella on takanaan erilaisia kokemuksia, vaikeita ja ei niin vaikeita, ja on mun mielestä aika turha lähteä ketään tuomitsemaan.

  Tää on internet, täältä löytyy AINA ihmisiä jotka haluaa pilata toisen fiiliksen. Tää on julkinen blogi, ja tänne varmasti on tultu ja tullaan kirjottamaan jotain mikä ei ehkä blogin pitäjää miellytä. Tiedä oma asenteesi ja suhteutumiseesi asiaan, ja jätä vittuilijat omaan arvoonsa. :)

  VastaaPoista
 14. Nämä kommentoinnit menee nyt näköjään ihan sekaisin kun olen laittanut tuon tsekkauksen päälle mutta ainakin tuohon lupiinin viestiin sen verran että tämä kettuilu on tapahtunut siis ihan täällä omassa blogissani joten olisin kiitollinen jos laittaisit vaikka linkin tänne kommenttiin tai säpööni jossa tuollaista on jossain muuallakin tapahtunut että olisi viitattu minuun. =/

  VastaaPoista
 15. Voi itku, täälläkinkö? Sellaisia en olekaan huomannut, mutta laitan sulle sähköpostia ettei homma leviä aivan käsiin...

  VastaaPoista
 16. Mä en nyt suoraan sanottuna tiedä johtuuko tämä jostakin anonyymikommenteista vai ehkäpä jopa siitä kirjoituksestani, johon tämä nimimerkki Lupiini nyt nähtävästi viittasi, mikä käsitteli omia raskausoireitani ja koska käytin siinä sanaa muiden mammabloggareiden whinetys. Mene ja tiedä.

  Mutta palatakseni aiheeseen mistä olin kirjoittamassa, mulla ei ole pahemmin tarvetta eikä aikaa alkaa ruotimaan esimerkiksi sinun jokaista pilkunpaikkaasi, mutta monilla varmasti on. Luen mammablogeja pääsääntöisesti siksi, että itsekin odotan ja on ihan hauska lukea muiden odotuksesta. Jotkut asiat jäävät mieleen, jotkut eivät ja ne varmasti vaikuttavat omiin kirjoituksiinikin.

  On kuitenkin turha itkeä etteikö sun, mun ja kaikkien meidän tähänkin keskusteluun osallistujien tavoite olisikin saada aikaan jotain reaktiota lukijoissa. Ja jos se reaktio on negatiivinen, ei silloin mielestäni voi vedota että mulla on lapsettomuus, mulla on mielenterveysongelma, mulla on äidinkielestä vaan b tai nyt on kuun asento väärä, ei saa sanoa. Kommentteja vain tulee lisää, jos niistä negatiivisista jaksaa sen haloon nostaa. Näin toimii internet, tämä ei ole mikään solidaarisuuspiiri valitettavasti.

  Yks tapa on tietenkin tuo kommenttien valvonta, toinen on, että ottaa anonyymikommentit kokonaan pois käytöstä ja kolmas on että huihai, so what.

  Esim ne kirjeet lapsellenijutut kannattaa ehkä jättää oikeastikin pois, jos ne on niin henkilökohtaisia ettei niistä kestä mitään kritiikkiä. En ole niitä lukenut, mutta äkkiseltään tulee olo ettei kaikkea tosiaan kannata jakaa jos sitä palautetta on hankala suodattaa.

  VastaaPoista
 17. Positiivisia ajatuksia lähetän ja miusta ainakin on tosi ihanaa lukea siun odotus blogia :*

  VastaaPoista
 18. Onpas inhottava tilanne. Helppo ulkopuolisena sanoa, että anna moisen törkeyden mennä yhdestä korvasta sisään ja yhdestä ulos. Tai suoraan vain ulos, turha niitä on edes puolittain laskea korvista sisään. Käytännössä tämä ei tietenkään ole niin helppoa, joten voin vain toivotella voimia. Uskothan kuitenkin, että me vakilukijasi nautitaan sun blogista ja tavastasi kirjoittaa, olipa postauksen aihe mikä tahansa. Ja mielestäni et ole kyllä täällä valittanut ollenkaan turhasta! Raskausaikana mielessä pyörii niin paljon kaikenlaista (outoa, tyhmää, erikoista, pelokasta, innokasta, kaikenlaista!) ja lisäksi oman kehon muuttuminen sekä vauvan hyvinvointi toki pohdituttavat paljon ja vaativat naiselta paljon mukautumiskykyä. Mielestäni tällaisen odotusblogit ovat juuri sitä varten, että kaikkia noita ajatuksia saa täällä tuulettaa aivan vapaasti. Ja jos jotakuta se häiritsee, niin menkööt muualle. He ne tyhjästä valittavat ja vittuilevat!

  PS. Mä odotan jostain syystä odotan innolla, tulisiko Nyytille hikka. :D Olisi niin hauska tuntea se! Ja suonenvedot on tuttuja täälläkin, tosin onneksi vielä hyvin siedettävinä. Osteopaattini sanoi, että yhdellä tai kahdella hoitokerralla voi saada suonenvedot loppumaan koko loppuraskauden ajaksi. Suosittelen kokeilemaan! :)

  VastaaPoista
 19. Kiitos kaikille kommenteista. :) Oikeasti, on ihan hyvä lukea muidenkin ajatuksia näistä asioista ja aion paneutua jokaiseen kommenttiin vielä ajan kanssa tarkemmin.

  Tähän kohtaan totean kuitenkin sen mitä mulle on jo kotona opetettu, että jos ei keksi mitään hyvää sanottavaa jostain (asiasta, henkilöstä) niin pitää miettiä että kannattaako sitten olla vaan hiljaa.

  Enkä tarkoita että täällä kommenteissa pitää kaiken olla niin ihanaa ja pusipusia mutta jos oikeasti ainoa mitä keksii toisten kirjoituksista on ilkeily niin mun mielestä silloin kannattaisi katsoa tarkasti peiliin ja miettiä että miksi koen tarvetta avautua ilkeästi toisen ihmisen blogissa? Mitä tarkoitusta se muka palvelee?

  VastaaPoista
 20. Katjalle vielä kiitos! Olet ihana tuki! <3

  VastaaPoista
 21. Mun mielestä on ainakin kiva lukea sun valituksia yms, niistä saa todellisen kuvan siitä mitä kaikkea ikävääkin se raskaus tuo mukanaan! Ja täällähän sitä just parhaiten saa apuja ja neuvoja vaivoihin ja ongelmiin. :)

  Ja mä tykkäsin ihan hirveesti niistä kirjeistä nyytille. Ne oli todella koskettavia :) Ja vaikka mulla ei itselläni vielä lapsia olekaan, niin jollain tapaa ymmärrän sen, että pitkään lapsettomuudesta kärsineenä koet raskauden eritavalla, jollain tapaa haavoittuvaisempana, kuin sellainen, joka tuosta vain pyöräyttelee lapsia maailmaan!

  Ihmetytti tuo Elsan kommentointi, muuttui vähän kuva negatiivisemmaksi tästäkin bloggaajasta :/ Tsemppiä ja hali sulle! <3 Valita vaan ihan reippaasti jatkossakin!

  VastaaPoista
 22. Onpa kyllä kummallisia tuon Elsan kommentit, en taida oikein ymmärtää häntä. Sanattomaksi vetää tuollainen mielipide ja erityisesti se, miksei voi vain olla hiljaa (ja olla tulematta lukemaan juttuja), jos ei toisen blogi tai kirjoitustyyli tai raskausajan mietteet miellyttä. Itse varmaan whinetän Elsan mielestä yhtä turhista. Olen tainnut olla onnekas, kun kukaan ei ole vielä tullut negatiiviseen malliin kommentoimaan omaan blogiini.

  Vaikka blogi onkin julkinen, ei se tarkoita sitä, että olisi netiketin tai hyvien tapojen mukaista tulla sinne v*ttuilemaan tai nillittämään. Aivan samoin kuin puhelinnumeroni on julkinen, kenen tahansa selvitettävissä, ei silti kenellä tahansa ole oikeutta soitella minulle ja latoa asiattomuuksia tai loukkauksia puhelimessa. Sama pätee facebookiin, ja myös kaikkialle nettiin. Toki blogikirjoitukseni ovat julkisempia kuin puheluni tai facebookin seinäni, mutta hyvät tavat on hyviä tapoja kaikkialla. (Hieman kärjistetysti kirjoitettu, mutta nyt nousi tästä sen verran verenpaine. ;))

  VastaaPoista