tiistai 29. maaliskuuta 2011

Hehkun kyselynurkkaus: Lapsen lääkekaappi?

Saatiin eilen haettua äitiyspakkaus postista kotiin ja innoissamme sitä tutkittiin miehen kanssa pitkin iltaa. Kattava settihän tuo onkin mutta sellainen kysymys jäi siitä päähän että mitähän sitä kannattaa sitten lääkekaappiin hankkia lapsen sairasteluiden varalta? Olin jostain syystä saanut päähäni että äitiyspakkauksessa on kuumemittari mutta sehän olikin kylpylämpömittari. Siitä ajatus kuitenkin rupesi itämään että mihin pitäisi varautua tarvikkeellisesti tai lääkkeellisesti jos lapsi sairastaa/sairastuu? Vinkkejä, ideoita?

Kuva Kelan sivuilta

10 kommenttia:

  1. varmaan suppoja, hellää kosteusvoidetta, kuumemittari..

    VastaaPoista
  2. Suppojakaan ei saa alle 3kk:n ikäisellä käyttää ilman lääkärin määräystä..

    VastaaPoista
  3. Suppoja tai nestemäistä lääkettä, kuumemittari, nenäfriida, friidaan filttereitä, suolatippoja nenään esim. :)

    VastaaPoista
  4. Meillä on tän 5kk aikana tarvittu 2 pakettia suppoja (rokotteiden jälkeen nousee aina Milolle kuume ja sit kerran ollut kuumetauti johon saatiin lopuksi pronaxenia) Sit keittosuolaa ja pumpulitopseja navan puhdistukseen ja silmien puhdistukseen pumpulilappuja sekä tuoka keittistä (meil oli silmät tosi rähmäset ekan kuukauden) Kuume mittari (meillä tutti ja normi malliset) kosteusemulsio, sinkkivoide, bebanthen, niin ja jos nenu menee tukkoon niin tarvii niistäjän ja keittosuolaa jälleen.

    Tuohon edelliseen et appiukko on lääkäri ja antoi meille luvan jo 2kk iässä käyttää jopa mahan tukkoisuuteen suppoja. Ei siis jatkuvassa käytössä mut sillee satunnaisesti. Pojan masu toimi aina supon jälkeen. Ja kipuun auttoi samalla.

    VastaaPoista
  5. panadolia, nenäfriida ja suolatippoja, kuumemittari, sinkkivoide ja bebanthen.

    VastaaPoista
  6. Samaa asiaa täälläkin pohditaan, ja yllä olevista vastauksista nousi kysymyksiä:

    Mihin tuota sinkkivoidetta käytetään?

    Meillä neuvolan perhevalmennuksessa sanottiin, että ihan vesijohtovesikin riittäisi mm.navan puhdistukseen, eli onkohan tuo keittosuola ihan välttämätöntä? (Ja jälleen kerran esikoisodottaja miettii, miksi oi miksi ei kaikkialla voida jakaa samoja ohjeita, niin ei tarviis arvuutella!)

    VastaaPoista
  7. ^ Meillä käytettiin ihan vesijohtovettä navan puhdistukseenm, jotku käyttää desinfiointainetta.
    Sinkkivoidetta käytetään vaippaihottumaan.

    VastaaPoista
  8. Kiitos kommenteista, näiden perusteella täytyy rakentaa pieni lääkekaapin varustus. :)

    VastaaPoista
  9. Minusta ei kummoisia juttuja kannata valmiiksi varastoida. Ehkä desinfiointiaine on syytä olla napaa varten. Ostin apteekista myös nukkaamattomia "vanulappuja" sekä pitkiä puuvartisia vanupuikkoja. Niitä käytetään edelleen.

    Nenäfriidan ja suolatipat saa nopeasti apteekista jos tulee räkää. Ja kuten todettu, mitään lääkkeitä ei ennen 3 kuukautta oikein voi antaa. Meillä on pärjätty loistavasti "haetaan kun tarvitaan" -periaatteella.

    Sinkkivoide on kyllä aika kunkku. Ja äidille tarvittaessa Lansinoh-voide imetysvaurioihin.

    VastaaPoista
  10. Sellainen nenänimulaite oli meillä huomattavasti nenäfriidaa parempi. Se oli parempi nenulle ja lapsikin tottui siihen nopeammin. Nenäfriida aiheutti aina kovat itkut, tuolla nenänimulaitteella taas paljon vähemmän, sillä kun voi paremmin säädellä imun voimaa.

    Perinteinen digikuumemittari on paras. Korva- tai muilla mittareilla ei saa yhtä varmaa tulosta. Meillä vauva ei juuri protestoinut kun otti pepusta lämmön (nyt vanhempana sitten kyllä proteistoidaan :).

    Suolatippojen sijasta käytimme vauvoille tarkoitetua nenäsuihketta ja se ajoi asian oikein hyvin. Bepanthen on ollut noista voiteista meillä toimivin.

    VastaaPoista