keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Maitoa jo?

Perjantaisissa labrakokeissa kaikki testit näytti negatiivista joten supistelujen syy ei ole ainakaan mikään tulehdus. Hyvä niin, että tuli sekin tutkittua.

Kovaa liikehdintää olen tuntenut vatsanahan alla ja olen yrittänyt kuvailla tuntemuksia miehelle joka jo niin paljon odottaa kokevansa itsekin elonmerkkejä Nirpusta. Ensi keskiviikkona iltapäivästä meillä on rakenneultra joten siellä onneksi mieskin pääsee taas näkemään että kyllä siellä mahassa todella joku pitää majaansa. :)

Eilen illalla suihkuun riisuessa huomasin jotakin nestettä rintaliiveissä nännien kohdalla ja nänneihin oli kuivunut jotakin vaaleaa töhnää. Muistin kuulleeni sanan "esimaito" ja sillä hieman googlettelin lisätietoa. Paljon löytyikin keskusteluja aiheesta ja tulin siihen tulokseen että en ihan luonnonfriikki ole vaikka tissit onkin alkanut jo pienesti vuotamaan. Toivottavasti tämä ennustaisi hyvää sitten kun imetys alkaa, että maitoa riittäisi ja imetys onnistuisi.

On tämä raskaana oleva naisen kroppa vaan ihmeellinen laitos! Olisi mukava kuulla lukijoiden tarinoita onko esimaitoa tullut vai ei, ja missä vaiheessa? :)

9 kommenttia:

 1. Tuli joskus viikolla 19 :) vähän sellaista paksua ja oljenväristä.

  VastaaPoista
 2. Mulla tuli ekan kanssa joskus viikolla 20 ja loppua kohden niinkin että yön jäljiltä yöpaidassa oli isot läikät. Nyt toista odottaessa ei ole ihan niin paljon tullut, pikku läikät välillä liiveissä, mitä lie tarkottaa ettei nyt oo tullu niin paljon...

  VastaaPoista
 3. Mies kysyi muuten illalla että miltä se rintamaito oikein maistuu, mutta parahdin vaan että en tosiaankaan tiedä! Siitä on 33 vuotta aikaa kun olen sitä itse juonut. :D

  VastaaPoista
 4. Minullakin tuli maitoa jo joulunpyhinä, noin rv 21+?. Ensin säikähdin hieman, sillä entisenä heppatyttönä kuvittelin, että ihmisen ja hevosen elimistö toimii samalla tavalla. Hepoillahan vahatipat ennakoi synnytystä, ja pidetään yhtenä varmimmista merkeistä, että muutaman päivän sisään tapahtuu. Mutta onneksi ystävämme internet pelasti, ja huojentuneena luin, ettei ihmisillä tarkoita samaa, vaan on ihan luonnollista.

  VastaaPoista
 5. Mäkin olen havainnut jotain kosteaa nännien päässä! En ihan varsinaisesti vuodoksi asti, mutta sen verran (muutama tippa) että olen ihmetellyt asiaa. En kuitenkaan ehtinyt edes googlettaa, kun täältä näköjään vastaus jo löytyikin. Viime viikon loppupuolella nämä huomasin (rv 18+) ja viikonloppuna saunassa miehelle ihmettelin, että mitä mun nänneille on tapahtumassa. Näköjään ei mitään, mitä ei kuuluisikaan. :D

  VastaaPoista
 6. Minulla tuli rv 19+. Mutta sitten kun vauva oli 2vkoa vanha maidon tulo tyssäsi.

  VastaaPoista
 7. Mulla alkoi maitoa tulemaan joskus 17-18 viikoilla, ensin muutamia tippoja vaan, mutta nyt tuleekin jo sitten aika lailla enemmän (rv 33+5) eikä oo yhtään hauskaa jos haluaa ilman rintsikoita olla, kun maito vaan valuu ja tursuu. Nukkuessakin saa lakanoita olla vaihtelemassa kun sitä vaan tulee. Aluks oli maito ihan kirkasta, nyt semmosta kellertävää.. Mut muistan miten jännää oli kun aluks tuli muutamia tippoja, se oli ihan mukavaakin mutta nyt ei oo enää hauskaa! :D

  neuvolassa sano täti että se on vain hyvä merkkiä jos sitä esimaitoa tulee, aika varmasti nousee maidot synnytyksen jälkeen myös rintoihin nopeasti :)

  VastaaPoista
 8. itellä todettiin keskenmeno marraskuun lopulla (rv.12 mutta jäänyt viikolle 9) kohdun tyhjennyksen jälkeen alko rinnoista tulla maitoa.. siis ei mikään tippa vaan ihan valumalla! no uuden yrityksen jälkeen (ei kuukautisia välissä) tulin uudestaan raskaaksi ja nyt noin viikolla 7-8 en tarkkaan osa sanoa. eilen suihkussa huomasin että rinnoista tuli ihan pieni tippa maitoa. jotenkin vaan tosi outoa!!

  VastaaPoista
 9. annariina, olen kuullut että maito voisi jotenkin varastoitua rintoihin ja hormonien vaikutuksesta sitten alkaa valumaan. Ehkä sinullekin kävi juuri niin?

  Onnea raskaudesta ja toivottavasti kaikki menee hyvin. :)

  VastaaPoista