perjantai 21. tammikuuta 2011

Oho, onpa sulla jo iso maha!

Niin onkin, mitä sitten?! En tiedä miksi olen nyt niin herkkänä mutta jostain syystä en osaa ottaa mitenkään päin hyvällä tuota vatsan koon päivittelyä. Pitääkö minun nyt mennä vain tässä kohtaa itseeni vai voinko todeta että ihmettelijät on itse vähän törppöjä?

Miehelle uskalsin eilen räsähtää kun sängyn uumenista kommentoi muhkeaa mahaani ja mielestäni kommentin sävy ei ollut mieleinen. Oe woe! Pitkä matka vielä edessä ja hyvin aikaa loukkaantua kommentoinnista, huomenna alkaa 21. raskausviikko eli virallinen puoliväli ylittyy silloin. :)

7 kommenttia:

 1. Joo, voin vallan hyvin samaistua tilanteeseesi! Minäkin vihasin ihan yli kaiken sitä, että ihmiset ihmettelivät hiukan kauhistuneeseen sävyyn mahani kokoa. Mitä hittoa?! Eihän se edes ensinnäkään ole kenenkään asia sitä päivitellä ja toisekseen, eiköhän se ole taas niitä asioita, joissa jokainen kulkee sitä omaa polkuaan! Ei ole kahta samanlaista/-kokoista vauvamasua. Kuinka ihmettelijät eivät muka ymmärrä, että ei ole kovin ihanaa saada kuulla olevansa valas?! :DD Tokihan sen jokainen odottava tietää, että vatsa on iso varsinkin loppumetreillä, mutta ei se ole mikään unelma saada kuulla asiasta. Ainakaan kauhistuneeseen sävyyn.

  VastaaPoista
 2. Myös sekään ei ole kivaa kuunneltavaa että "Miten sulla voi olla NOIN PIENI MAHA?" "Eikös sen mahan pitäisi olla jo paljon isompi?"

  VastaaPoista
 3. Ah, itse sain samaa kauhistelua myös tällä viikolla. Tosin työkaverilta, Mieheke ei uskaltaisi missään nimessä tuollaista laukoa mulle! :D Kirjoittelinkin tästä pari päivää sitten (laitoin URLiin linkin suoraan tuohon postaukseen). Tykkään kyllä esitellä kumpuani, mutta onko sitä kokoa pakko kommentoida?? Kumpaankaan suuntaan (Delilahia kompatakseni)!? Ei jaksa ymmärtää.

  Eikä itselleni tullut aiemmin mieleenkään, että vatsani voisi olla jotenkin "liian suuri" viikkoihin nähden. Olin vain tyytyväinen että se näkyy ja onnellinen siitä että sellaista saan kantaa. Ja nyt tuollainen kommentointi laittoi pohtimaan, että olenko tosiaan liian iso valas. Kyseinen kollega kun ei tyytynyt yhteen lausahdukseen vaan päivitteli tätä asiaa koko sen 5 minuuttia mitä näimme toisiamme. Arvaa paloiko hermo!

  Tuokin kollegani kysyi samalla, olenko varma ettei ole tulossa kaksosia. No heh heh, ei ole tulossa ei... Huoh!

  VastaaPoista
 4. Wau, olipas kiva löytää blogisi, kun meillä on juuri melkein 1kk väliä lasketussa ajassa - itsellä on 12.05 laskettu aika :)

  Aika samanlaisia tuntemuksia mullakin on ollut samoihin aikoihin kun sulla..Mulla ekat liikkeet tuntuivat viikolla 16, ja nyt viikolla 24 liikkeitä on kokoajan, mutta niihin on niin tottunut että en enään kauheasti ajattele niitä..paitsi oikein kovin jos vauva jyskää, niin sitten alkaa hymyilyttämään pakollakin:) Eilen näkyi ekat liikkeet, vatsassa liikkui oikein kunnolla.

  Mulla ei mahaa ehkä niin selvästi huomannut alkuun, koska mulla on ylimääräistä painoa, mutta nyt raskausmahan kyllä tunnistaa. Ja se on niin KOVA! Itsellä sf-mitta kulkee ylärajalla, eli maha on ihan todistetustikin aika iso. Vauvan kooksikin epäiltiin hieman isompaa, tosin kätilö sanoi ettei se mitään varmaa vielä ole, vasta viimeisillä viikoilla voidaan varmemmin päätellä.

  Mä oon hankkinut varmaan KAIKEN mahdollisen, muutenkin tuo shoppailu on lähellä sydäntä, niin kohta ei enään puutu pikkuiselta mitään. Olen kyllä myös ostanut käytettynä suurimman osan tavaroista ja kaikki vaatteet lukuunottamatta yksiä vauvanhousuja ja bodya:) Huuto.netissä on monilla myynnissä käteviä vauvanvaatepaketteja, joista saa kerralla huudettua sitten ison pinon hyvää vaatetta...Sitä kyllä nimittäin menee reilusti, varoitteli juuri kaverinikin joka pienen pojan sai:) Niimpä nyt on voinut shoppailla hyvällä omallatunnolla lisää ;)

  Onnea kovasti raskauteesi, seurailen varmasti blogiasi:)

  VastaaPoista
 5. Ja hei, onnea jo etukäteen puolivälin saavuttamisesta! :D Meillä se on ensi keskiviikkona. Innolla odotellessa!

  VastaaPoista
 6. Katja, kyllä se vaan tuntuu niin henkilökohtaiselta arvostelulta kun vatsan kokoa päivitellään suureen ääneen ihmetellen että ei voi kuin ihmetellä. Pitäisi kai vaihtaa taktiikkaa ja kun joku päivittelee että "oho, onpa sulla tosi iso maha" niin toteaisi vaan että "Voi kiitos!" :D

  Delilah, ei ole varmasti mukava kuulka noinkaan päin. =/

  Äni, kiitos tosta linkistä kun mulla olikin tuo kirjoitus mennyt jotenkin ohi. :) Ei meilläkään mies tarkoittanut varmasti eilen arvostella, ainakin tosi ihailevasti se muuten minusta ja masusta koko ajan puhuu ja katselee haltioissaan mutta eilen se äänensävykin sai multa niskakarvat pystyyn. Heh..

  Aaamu, tervetuloa lukijaksi. Pitääkin käydä tutustumassa sinun blogiin. :) Olen itsekin katsonut huuto.netistä noita vauvanvaatepaketteja mutta ovat niin selkeästi suunnattu jommalle kummalle sukupuolelle että en ole vielä sellaisia ruvennut ostelemaan. Olen todennut miehellekin että ollaanko me jotenkin vanhanaikaisia kun ei oteta etukäteen selvää sukupuolesta kun tuntuu että neutraaleja vaatepaketteja ei löydy. :D

  VastaaPoista
 7. Juu, moni niistä paketeista on kyllä suoranaisesti jommallekummalle suunnattu, etenkin isommat vaatteet. Mekään ei haluttu selvittää sukupuolta (Lue: Mies olis halunnut, mä en; kätilö ei suosutunut kertomaan vain toiselle...), joten vaatteet on aika unisexkamaa värien puolesta. On siellä jonkin verran tummanliilaa ja autoja, jotka vois ehkä liittää tyttöön / poikaan herkemmin...Mutta yhtäkään mekkoa ei olla ostettu eikä vaaleanpunaisia vaatteita, ne menee kyllä niin vahvasti tyttö-osastoon. Harmi kun kukaan kaveri ei oo justiinsa saanut tai saamassa tyttöä, vois sitten huutaa tyttöjen pakettejakin ja jos poika tulee, antaa vaatteet eteenpäin.

  VastaaPoista