perjantai 28. tammikuuta 2011

Vaivoja ja oireita

Tällä hetkellä päällimmäinen tunne on kipu. Lonkkia särkee varsinkin yön jälkeen, alaselässä oikealla kipinöi kauhea särky joka viiltää pitkälle pakaraan kun kumartelen tai kurkottelen yhtään ja häntäluu on melkein yhtä kipeä kuin se oli 15 vuotta sitten kun mursin sen kaatumalla rullaluistimilla.

Ai jai jai, oi voi voi...

Sain keskiviikkona lääkäriltä kipulääkkeet ja lähetteen akupunktiohoitoon mutta aamuinen käynti akuhoitajan paikkeilla olikin nopea pyrähdys koska hän ilmoitti ettei raskaana olevien naisten alaselkää hoida akuneuloilla. Riskit on liian suuret ja pahimmassa tapauksessa kohtu voi lamautua tai sikiölle voi aiheutua jotain verenkiertohäiriöitä. Olen toki kiitollinen että sanoi suoraan ettei hoitoja tee mutta harmittaa vietävästi kun olin kuvitellut saavani tuosta avun. Olen aiemmin saanut onnistunutta hoitoa alaselän jumeihin akupunktiosta.

Laitoin äsken lähetteen kirjoittaneelle lääkärille sähköpostilla pyynnön että muuttaisi akupunktiolähetteen tavan fysikaaliseksi lähetteeksi, pitäkää peukkuja että onnistuu ilman että joudun taas varaamaan aikaa ja raahautumaan paikalle.

Myös kohdun kannattimissa tai jossain siellä suunnalla on ollut havaittavissa viiltäviä kipuja varsinkin liikkeelle lähtiessä. Samoin rinnat on räjähtänyt valtavan kokoisiksi ja ovat siitä(kin) syystä todella kipeät.

Mutta päivääkään en vaihtaisi pois!

3 kommenttia:

 1. Mitenkäs olis osteopatia? Täällä Sveitsissä se on hirveän suosittua (en ole itse käynyt), naiset käyvät raskauden aikana valmistamassa lantiotaan synnytykseen ja myöhemmin vauvoja viedään kaiken maailman hoitoihin. Eräs tuttavan tuttava esim. oli vienyt sektiolla syntyneen lapsen "uudestisyntymään" osteopaatille, ikään kuin kokemaan alatiesynnytys fyysisen manipulaation kautta.

  Tiedän, kuulostaa todella hullulta, mutta ehkä sieltä voisi löytyä apua? Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Mulla on myös öisin lonkkakipua, mutta ei niin voimakasta, että vielä häiritsisi. Voi sua raukkaa, toivotaan että on ohimenevää. Mulla monet kivut ja kolotukset on menneet ohi, vaikka oon jo ehtinyt pelätä, että nytkö alkaa jatkuva kipuilu.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pepe tuosta vinkistä! Täytyykin tutustua aiheeseen lisää. :)

  poplin, kyllä mä arvasinkin että tuo heikko kohtani selkä alkaa varmasti reistailemaan ennemmin tai myöhemmin mutta toivoin tietenkin että ehkä vähän myöhemmin.. =/

  VastaaPoista