torstai 4. marraskuuta 2010

Ensimmäinen neuvolakäynti

Tänään oli siis ensimmäinen neuvolakäynti ja paljon saatiin tietoa. Ensin kävin antamassa pissanäytteen jota olin 4 tuntia pidätellyt ja terveydenhoitaja kävi tarkistamassa näytteen ettei siinä ole mitään tulehduksia yms. Seuraavilla neuvolakäynneillä jätetään myöskin näyte mutta riittää että se on ollut tunnin rakossa ja ensi kerralla terkkari myös näyttää kuinka pissa testataan niin jatkossa sen saa tehdä itse aina ennen käyntiä.

Käytiin läpi meidän historiaa, alkoholinkäyttöä, lähisuvun sairauksia ja muita yleisiä asioita, liikunnasta ja ravinnosta. Seuraavaksi kävin puntarilla ja hitsi, paino on jo pari kiloa noussut raskauden alusta. Omasta mielestäni en syö kovin paljoa kun olen koko ajan pahoinvoiva mutta ehkä sitten menee kuitenkin liikaa herkkuja. Meillä kaikkia äitejä kehoitetaan käymään sokerirasitustesteissä joten siihen menen sitten kun sen aika tulee. Verenpaine ja hemoglobiini on hyvällä tasolla ja terkkari tarkisti käyttämäni raskausvitamiinin että siitä saan kaiken tarvittavan jos lisäksi syön terveellisesti. Joo, syönkin heti kun pääsen tästä pahoinvoinnista..

Seuraavaksi varaan ajan ultraan jossa tarkistetaan niskaturvotus. Terkkari laittoi lähetteen valmiiksi jos päätämmekin haluavamme tarkempiin sikiötutkimuksiin jos ultrassa näkyy merkkejä niskaturvotuksesta. Saatiin myös molemmat miehen kanssa kehoite käydä hammaslääkärissä. Omasta käynnistä onkin varmaan jo pari vuotta aikaa, mies on käynyt muistaakseni joskus alkuvuonna.

Saatiin iso kasa esitteitä, lehtisiä ja ohjeita sekä jonkun DVD:n lapsenhoidosta. Käynnistä jäi tosi hyvä mieli, kaikkiin meidän kysymyksiin vastattiin laajasti eikä jäänyt yhtään sellaista kuvaa että kysellään tyhmiä. Jossain vaiheessa kun terkkari sanoi että seuraavalla kerralla kuunnellaan sitten sydänääniä tuolla doplerilla niin päässäni räjähti ajatus että "Meille tulee vauva!" Hymyilin vaan hölmönä ja pidättelin kyyneltä. :)

Laskettu aika pysyi suht samana, neuvolan laskentakaavan mukaan LA olisi 11.6.2011 kun nettilaskurit antaa tulokseksi 12.6.2011. Sekin kai tarkentuu vielä seuraavassa ultrassa, näin ymmärsin.

Kun tultiin ulos terveydenhoitajan huoneesta niin törmättiin oven takana tietenkin yhteen naapuriimme, kotiäitiin joka oli lastensa kanssa odottamassa vuoroaan. Suustani purkautui spontaani "Fuck!" mutta hienotunteinen naapuri vaan kuiskasi että "Mä en nähnyt sitten yhtään mitään..". Meillä on todella ihanat naapurit ja ollaan läheisiä useimpien perheiden kanssa mutta tätä asiaa ei haluta vielä kuulutella sen laajemmin.

8 kommenttia:

 1. Hyvin samalta kuulostaa teidän käynti kuin meidänkin. :) Millonkahan se kutsu ultraan tulee?

  VastaaPoista
 2. Ompas siellä eri tyyli kun täälläpäin suomea! Tai sitten tavat on jo ehtiny muuttua... Meillä ei tarvinnu koskaan pidätellä pissiä ja terkka halus tehdä aina itse sen testin. Meillä ei myöskään järestään suositeltu äitejä sokerirasitukseen, vaan ainoastaan riskiryhmään kuuluvat äidit.

  Heh, voin kuvitella fiiliksen nähtyäsi naapurin! :D Minäkin näin ekalla nla -kerralla yhdet tutut joilla raskus oli pidemmällä ja yritin vain näytellä meneväni gynelle pilleriasioissa! ;D Hassua se teettää, kun ei halua kailottaa vielä kaikille vauvasta :D

  VastaaPoista
 3. Äni, meille ei tule kutsua vaan itse pitää varata aika ultraan siihen sairaalaan johon menee synnyttämään.

  Katja, onpas tosiaan erilaista. Ei minunkaan onneksi tarvitse jatkossa pidätellä kun silloin riittää vähempikin rakossa oloaika ja pienempi määrä. Tänään olisi pitänyt saada näytteenottokuppi puolilleen, hyvä kun 1/3 sain täytettyä. :D

  Minäkin olin luullut että sokerirasitustestiin joutuu jostain syystä mutta meille terkkari kyllä sanoi että suosittelevat sitä kaikille. Samapa tuo on mennä, sisko ainakin sanoi ettei ole mikään kummoinen juttu.

  VastaaPoista
 4. Tosi ihana naapuri! Itse olisin myös ollut kauhuissani siitä, että heti jutut lähtee leviämään kun itse haluaisi vielä jemmata tietoa.

  Sun laskettu aikaa osuu melkein juuri tarkalleen siihen aikaan kun meillä ruvettiin yrittämään vauvaa, hassua :)

  VastaaPoista
 5. Verona, meillä on kyllä tosi ihana naapurusto, ollaan paljon tekemisissä, kyläillään vuorotellen ja järjestetään illanistujaisia tai pihajuhlia. :)

  Meille tulee kesävauva! <3 Ehkä teillekin vielä tulee! *tsemp*

  VastaaPoista
 6. Kiitos Hehku! Vähintään loppukesän vauvaan nyt panostellaan :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos hienosta blogista, kiva lukea kun olen samalaisessa tilanteessa! Kenellekään ei tee mieli vielä paljastaa :)

  Harmittaa kun en itse tajunnut kysyä terkkarilta tuosta raskausvitamiinista ja onko siis varmasti kattava. Mitä siis käytät? Itsellä käytössä Multivita raskaus ja imetys ja terkkari suositteli D-vitamiinia muttei hänkään siis kysynyt merkkiä..

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa lukemaan blogiani! Kiva jos täältä löytyy vertaistukea. :)

  Minä käytän raskausvitamiinina Ladyvita Mamaa, siinä on ainakin kaikki tarvittavat vitamiinit kattavasti. Terkkari sanoi että jos sen lisäksi juo pari lasia maitoa ja aamiaisleipien päällä pari palaa juustoa niin pitäisi riittää D-vitamiinit.

  VastaaPoista