perjantai 5. marraskuuta 2010

Fysioterapiaa

Neuvolasta sain monisteen jossa kerrottiin että kaupunki tarjoaa ensimmäistä lastaan odottaville fysioterapian ryhmätilaisuuksia osana perhevalmennusta ja koska kärsin usein kovista alaselän kivuista niin varasin tänä aamuna heti ajan kiitollisena tällaisesta mahdollisuudesta.

Käyntejä on kaksi, ensimmäinen on jo noin viikoilla 10-12 ja toinen käynti synnytyksen jälkeen johon vauvan saa ottaa mukaan. Tavoitteena on mm. ennaltaehkäistä lantionpohjan toimintahäiriöiden syntyä motivoimalla äidit omaehtoiseen harjoitteluun. Toisen käynnin tavoitteena on äidin ja vauvan välisen vuorovaikutuksen sekä vauvan liikunnallisen kehityksen tukeminen arjessa.

Mielestäni hieno tarjous ja mielelläni osallistun tuollaiseen, ryhmässä kaikki ovat sunnilleen samoilla raskausviikoilla ja tiedä vaikka siellä jonkun tuttavuudenkin solmisi. Olisi kivaa jos tuntisi jonkun ihmisen joka olisi samassa tilanteessa kuin itse.

2 kommenttia:

  1. Tosi mahtava juttu tuo fysioterapian ryhmäistunto! Meidän kunnassa ei ilmeisesti ole vastaavaa, ainakaan ei ensimmäisellä neuvolakerralla mitään mainittu. Mäkin kärsin selkäkivuista ja pelottaa mitä raskaus tekee jo ennestään helposti kipeytyvälle selälleni... Myös tuo vauva-istunto kuulostaa hyvältä. Varhaisen vuorovaikutuksen merkitystä ei pitäisi vähätellä, kuten ei liikunnallista kehitystäkään (tutkimusten mukaan yhteydessä kognitiiviseen eli tiedonkäsittelyyn liittyvään kehitykseen). Tosi jees, että kaupunki järjestää tämänkaltaisia ennaltaehkäisyyn keskittyviä interventioita. :-)

    VastaaPoista
  2. poplin, itse meinasin ostaa sellaisen kunnon tukivyön heti kun maha alkaa enemmän kasvamaan mutta tokihan liikuntakin auttaa siihen miten selkä jaksaa painoa. Itselläni on todella notko selkä ja lievä skolioosi joten hieman kyllä mietityttää että miten selkä kestää.

    Mutta on kyllä hieno homma tuo ryhmä. :)

    VastaaPoista