keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Migreeniä pukkaa!

Olen nyt jo kaksi kertaa tämän raskauden aikana kärsinyt migreenistä ja pahoin pelkään että se on ollut vasta alkusoittoa. Äitini sairastui pahaan migreeniin odottaessaan pikkusiskoani ja näyttää siltä että olen perinyt häneltä tämän taipumuksen. Olen vuosien saatossa kärsinyt itsekin muutamista migreenikohtauksista ja viime vuosina niitä on tullut yhä useammin.

Esnimmäisellä kerralla pari viikkoa sitten ihmettelin kun en nähnytkään enää telkkarista tekstitystä maatesssani sängyllä katsomassa telkkaria. Päätä ei onneksi pahemmin siinä kohtaa vielä särkenyt ja tajusin kyllä aika pian mistä on kyse. Sujin telkkarin, avasin ikkunan ja sammutin valot ja vain makasin kylmässä raikkaassa makuuhuoneessa silmälaput silmilläni. Kipu ei onneksi yltynyt kovin pahaksi mutta koko illan oli ikävä kiristävä tunne pään ympärillä, sellainen kurja jälkituntemus joka migreenistä jää.

Toinen kohtaus olikin eilen. Heräsin päiväunilta järkyttävään päänsärkyyn ja veisasin uudesta tanskalaistutkimuksesta siinä kohtaa viis ja otin yhden parasetamolin joita lääkäri on minulle joskus kirjoittanut saatesanoilla että näitä voi käyttää sitten raskauden aikanakin. Päänsärky ei kyllä lääkkeellä heellittänyt joten pyysin miestä tuomaan pakastimesta yhden kylmägeelipussin jonka laitoin pyyhkeen sisään ja otsalleni. Jossain kohtaa kipu onneksi hellitti ja pystyin nousemaan sängystä ylös, mutta taas päätä jäi ilkeästi kiristämään koko illaksi. Itse asiassa vieläkin olo tuntuu hieman hontelolta ja päässä tuntuu vaimea kipu.

Menen perjantaina lääkärille kontrolliin sairaslomani jatkumisesta ja ajattelin samalla kysyä olisko migreeniin lääkitystä jota voisi raskaana ollessa käyttää. Ei tätä kipua kyllä joka viikko kestä. =/

3 kommenttia:

 1. Minua varoitettiin ensimmäisessä neuvolapataamisessa tuosta migreenin mahdollisuudesta raskaudessa. Itsellänikin on siis ollut joitakin vuosia sitten muutamia migreenikohtauksia, ja neuvolan hoitaja varoitti, että joillakin raskaus aiheuttaa sen, että migreenikohtauksia tulee useammin. Vielä ei ole tullut, mutta sen sijaan olen kärsinyt toisesta tutusta vieraasta, jännityspäänsärystä jo 1,5 viikkoa. Ei koske paljoa, mutta kun koskee (sellainen puristava vanne päänympärillä) 24/7, ei enää paljoa naurata. :(

  Jaksamista meille molemmille!

  VastaaPoista
 2. Äni, meille ei puhuttu neuvolassa tuosta migreenin mahdollisuudesta mitään. Muistatko sanoiko että onko siihen sitten mitään lääkitystä jota voisi käyttää?

  Jaksamista tosiaan meille molemmille, ei kuulosta kovin herkulta tuo sunkaan päänsärky. =/

  VastaaPoista
 3. Ei sanonut mielestäni mitään muuta lääkityksestä, kuin että normaalit migreenilääkkeet ei käy. Jotenkin mulle jäi sellainen kuva, että lepo ja parasetamol olisi migreeninkin hoito-ohjeet raskausaikana, mutta tämä on varmaan vain oma kuvitelmani. Ei se hoitsu ainakaan suoraan sanonut että EI olisi olemassakaan mitään migreenilääkettä jota voisi ottaa raskaana. Kannattaa sun kysyä ja selvittää!

  VastaaPoista