torstai 11. marraskuuta 2010

Sydänpysähdys!

Eilen olin taas todella huonovointinen koko päivän mutta oloa helpotti aina hetkeksi kun vähän söin jotain. Illalla olo oli kuitenkin sen verran huono että pyysin miestä tuomaan akupiste-rannekkeeni ja asettelin ne paikalleen. Muuten minulla on niistä pelkkää hyvää sanottavaa, auttaa kyllä pahoinvointiin mutta kun niitä pitää pidempään niin ainakin omat linnunluiset ranteeni alkaa särkemään. Joten siksi pidän rannkkeita vaan pahimman pahoinvoinnin aikaan.

Illalla iltatoimilla kävin tietenkin myös pissalla ja pyyhkiessäni alapäätä paperiin piirtyikin rusehtava viiva. Tunsin kuinka veri jäätyi suonissani. Pyyhin uudestaan ja edellistä haaleampi rusehtava tippa näkyi paperissa. Vedin muutaman kerran syvään henkeä ja päätin että koska mitään kipuja ei ole niin en ala panikoimaan. Voin oikeasti taputtaa itseäni selkään koska en tosiaankaan saanut mitään täysiveristä paniikkikohtausta, pyörin vain hetken sängyssä miettien asiaa.

Muistin Sarin kommentin siitä että mahdollinen vuoto on ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana ihan normaalia. Kuiskasin kuitenkin miehelle että paperiin oli tullut pientä rusehtavaa tuhrua käydessäni vessassa ja mies, tyynenä ja vakaana kuin kallio, vaan paijasi päätäni ja kysyi että haluanko tänään mennä käymään ultrassa.

Mitään viitteitä mistään pienestäkään vuodosta ei yöllä eikä aamulla enää näkynyt ja sanoin aamulla miehelle että uskon kaiken olevan hyvin mutta aion soittaa neuvolaan iltapäivästä koska niin minua kehoitettiin tekemään jos tulee yhtään mitään mieltä askarruttavaa tai kysyttävää.

3 kommenttia:

 1. Voin hyvin kuvitella miltä sinusta tuntui. Tuo tosin kuulostaa minustakin aivan normaalilta :) Mutta hyvä että aiot soittaa ja kysyä neuvolasta, niin ei tarvitse jäädä yksin pohtimaan ja huolestumaan asiasta :)

  VastaaPoista
 2. Komppaan Katjaa! Varmasti kaikki on hyvin, kun tuli vain pientä tuhrua eikä mitään suoranaista kirkkaanpunaista vuotoa. :)

  OT: Mitä on akupiste-rannekkeet?? En ole moisista kuullutkaan.

  Itse testasin eilen piikkimattoani ja yllätyksekseni se taisi viedä päänsäryn kokonaan mennessään! Makasin vain 5 min, kun en Nyytin vuoksi uskaltanut pidempään. (Vau.fi sivustoilla tosin Felicitas lääkäri neuvoi, että piikkimaton käyttö pitäisi olla turvallista raskausaikanakin.) Silti päänsäryn helpotus oli välitön eikä ole vieläkään alkanut särkeä uudestaan, vaikka yleensä särky palaa helposti seuraavana aamuna.

  (Ja nyt on vähän tyhmä olo, että miksi kiusasin itseäni ja odotin näinkin pitkään ennen kuin kokeilin tuota.)

  VastaaPoista
 3. Katja, terkkarikin sanoi että kuulostaa aivan normaalilta ja vasta jos tulee alavatsakipuja tai kirkasta vuotoa niin kannattaa hakeutua sairaalaan. Jäi hyvä mieli taas koska otti mut tosissaan ja kertoi ettei syytä huoleen. Ja sanoi että kannattaa tosiaan ennemmin soittaa hänelle kuin etsiä esmes tietoa omin päin netistä koska monesti törmää vaan niihin kauhutarinoihin.

  Äni, kaikki tosiaan hyvin! :)

  Akupiste-rannekkeista kirjoitinkin joskus aiemmin mutta esim. http://www.pahoinvointi.fi/ löytyy tietoa noista. Omat Sea Band-rannekkeet ostin äitiysliike Bebesistä.

  Ja kiva kuulla että piikkimatto auttoi sun kivuissa! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, toivotaan että kivut pysyykin poissa.

  VastaaPoista